Atletisme per a infants amb autisme a Rubí

L’esport els beneficia com a qualsevol altre nen
Un dels petits participa a les proves d'atletisme de la Unió Atlètica de Rubí
Un dels petits participa a les proves d'atletisme de la Unió Atlètica de Rubí | Cedida

 

L’associació de famílies de persones amb autisme Rubí TEA ha organitzat un taller d’atletisme per als més petits amb la col·laboració de la Unió Atlètica de Rubí. L’activitat s’havia de celebrar durant la Festa Major però per l’onada de calor es va organitzar aquest últim cap de setmana.

 

L’Esther Martínez, presidenta de Rubí TEA, ha explicat que a l’activitat han participat set infants amb autisme d’entre 4 i 12 anys. Els petits han estat durant una hora i mitja practicant totes les modalitats de l’atletisme: carreres, cursa de relleus, salts de tanques i perxa, sempre acompanyats per l’equip tècnic de la Unió Atlètica de Rubí.

 

El taller ha tingut tant d’èxit que probablement dos dels petits s’apuntin al curs ordinari d’atletisme, ens ha assegurat l’Esther. Segons la presidenta de Rubí TEA, “l’esport els beneficia com a qualsevol altre nen si no hi ha deficiències motores”.

 

Els infants han estat acompanyats i assessorats per personal tècnic de la Unió Atlètica de Rubí
Els infants han estat acompanyats i assessorats per personal tècnic de la Unió Atlètica de Rubí | Cedida

Martínez ha recordat que molts dels infants amb autisme no tenen desenvolupada la comunicació verbal i l’esport els hi facilita, sobretot quan no és una especialitat esportiva amb moltes regles, com el bàsquet o el futbol.

 

L’atletisme és un esport molt complet però amb unes normes bàsiques senzilles, que ha afavorit que els petits s’ho passin bé mentre practiquen esport.

 

Esther Martínez ha assegurat que continuaran fent més activitats i tallers similars des de l’organització que presideix en els pròxims mesos.