FGC inclou a l'app un mecanisme per alertar de situacions de violència masclista

Les alertes arribaran directament al Centre de Comandament Integrat d’FGC per tal que gestioni la incidència de manera immediata
Aquest diumenge hi haurà un servei especial a la línia del Vallès
Aquest diumenge hi ha hagut un servei especial a la línia del Vallès | Cristóbal Castro

L’aplicació per a mòbils de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inclou des de la setmana passada l’opció de poder alertar a través d’aquesta app de possibles actituds de violència masclista que es duguin a terme als trens i a les estacions d’FGC. Amb aquesta nova funcionalitat, les persones usuàries que pateixin o presenciïn aquest tipus d’actituds podran alertar directament al Centre de Comandament Integrat d’FGC, indicant el número de tren o l’estació on es troben, per tal que es gestioni la incidència de manera immediata, s’asseguri una ràpida atenció a la víctima dels fets i es garanteixi l’activació dels recursos de seguretat que disposa FGC i/o policials en cas que existeixi un risc per a les persones.

 

Aquesta actuació evidencia la voluntat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de desenvolupar accions que permetin que la ciutadania se senti el màxim d’inclosa i atesa possible en els espais d’actuació d’FGC. En aquest sentit, la companyia ha encetat un procés intern de revisió i reflexió profunda sobre la mobilitat amb perspectiva de gènere, un procés que ha de permetre a la companyia millorar les seves polítiques de mobilitat i aconseguir un model més inclusiu que tingui en compte la perspectiva de les dones i altres col·lectius. El procés de reflexió abasta diferents camps de la gestió diària d’FGC, tant a nivell del servei que ofereix a la ciutadania com a nivell empresarial. Es treballa a partir del coneixement i les experiències diverses en el camp de l’urbanisme, de la seguretat, de l’anàlisi de dades o de l’acció davant situacions de violència masclista.

 

Per tal de materialitzar aquesta revisió, FGC es va reunir amb un grup d’expertes per a analitzar aquesta qüestió amb un abordatge ampli i polièdric i, posteriorment ha constituït un grup de treball dins la companyia per tal d’identificar i desenvolupar actuacions a dur a terme en aquest sentit.