La 14a jornada tècnica Rubí Brilla reivindica la mobilitat sostenible com a factor de competitivitat empresarial

Més de 70 persones van omplir la biblioteca Mestre Martí Tauler per assistir a la sessió.
-

 

Rubí Brilla va oferir aquest divendres 25 de maig la seva 14a jornada tècnica que va tractar les solucions de mobilitat sostenible per a les empreses. “La mobilitat representa prop de la meitat de les emissions i el consum energètic del teixit empresarial. A través de jornades com la d’avui també expliquem que donem suport a les empreses a través de bonificacions  fiscals, la promoció de l’autoconsum o la creació del grup de compra agregada d’energia, entre d’altres”, Marta Morera, responsable tècnica del Rubí Brilla.

 

La primera part de la jornada va abordar la necessitat de disposar d’un Pla de Desplaçament d’Empresa (PDE), un “instrument bàsic de millora de la mobilitat en l’àmbit dels centres  de treball que permet aconseguir: estalvi en el consum energètic, menors externalitats contaminants, estalvi econòmic, més seguretat i millora de la salut, igualtat d’oportunitats i un increment de la productivitat i la competitivitat”, va explicar Manel Ferri, tècnic en mobilitat a la Diputació de Barcelona. Cada PDE estudia la mobilitat vinculada a un centre de treball i, en especial, la mobilitat d’accés al lloc de treball. A través d’aquesta anàlisi, es defineixen les característiques de la xarxa d’itineraris per a vianants i bicicletes de l’entorn del centre, l’oferta de transport públic de l’entorn i la seva accessibilitat i l’aparcament tant públic com privat.


 

Enric Ferrando, cap de Prevenció i Medi Ambient de B.Braun i  David Guinart del Grup Ferrer van explicar als assistents les seves respectives estratègies per aconseguir desplaçaments més sostenibles i més segurs. Totes dues empreses impulsen el vehicle compartit, l’ús de vehicles no motoritzats i el transport d’empresa.

 

Després de les tres xerrades, Rui Fernandes, CEO & Founder de Busup;  Francesc Pallerols de Compartir; Rubén Blanco, CEO & Founder de Movelco; Jordi Farràs, location manager  d’Avancar, Alejandro Palmarola, de Leche Pascual i Daniel Vela, Àrea Mànager de Catalunya i Balears de SOREA van parlar de les seves solucions en temes de mobilitat en una taula rodona. “El bus compartit és una bona solució per als treballadors que recuperen una hora i mitja diària del seu temps i també per a les empreses que augmenten la productivitat en un 13,5%”, va dir Fernandes. Les marques Pascual i Sorea van compartir els seus processos per disposar d’una flota de vehicles corporatius elèctrics. “A llarg termini els vehicles elèctrics tenen importants avantatges econòmics. Els principals tenen a veure amb la menor despesa en manteniment que comporten i el menor cost d’energia: es calcula que es pot estalviar entre 1 i 2 € per cada 100 km (en funció de la tarifa contractada) i que l’amortització del vehicle es produeix al voltant dels 80.000 km”, diu Vela.

Comentaris

envia el comentari