L'Espai Allende es consolida com l'epicentre de les activitats juvenils de la Festa Major

La plaça tornarà a acollir la celebració del Dia de l'Orgull LGTBIQ+
La plaça Salvador Allende serà l'espai de les activitats juvenils d'aquesta Festa Major
La plaça Salvador Allende serà l'espai de les activitats juvenils d'aquesta Festa Major | N.E.

La plaça Salvador Allende ja és l'epicentre consolidat on es duran a terme les activitats adreçades als joves de la Festa Major. La diversitat, la inclusió i, sobretot, la festa i la diversió, seran les pautes que seguiran totes aquelles iniciatives que es duguin a terme en aquest espai de la ciutat. Un espai que s'omple gràcies a la col·laboració de diferents entitats i col·lectius locals. 

 

L'Associació Rubinenca per a la Kultura Audiovisual i Musical (ARKAM) organitza la primera de les activitats que es duen a terme per la Festa Major a l'Espai Allende. El Piñarock, que es farà a partir de les 21 h de dijous, començarà amb un monòleg de dos components d'Escena 13, Ignasi i Laura per donar pas a la música. 'Els Xiclets de Vandellòs II', 'Encefalika', 'Shake' i el DJ Cris Tiki Bang animaran la festa d'aquesta primera nit de la Festa Major. Durant la nit, a més, se sabrà el guanyador del concurs de videoclips organitzat per l'entitat i el guanyador podrà enregistrar un tema a l'EM Estudi de Terrassa. Els finalistes han estat 'Miel en Rama, de Sarrià de Ter, 'Penques' de Terrassa i  'Las balas perdidas' i 'Los Retrovisores' de Barcelona.

 

El Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals, el CRAC, s'encarregarà dels vermuts musicals de divendres i dissabte. Amb aquesta iniciativa han volgut potenciar els projectes musicals locals amb 'Swing-A-Lign Some System' per a la primera jornada i 'Glande de Schrodinger' i 'Cuchilla i Diazepan' per a dissabte.

 

L'entitat Prisma de Rubí, dedicada a la visibilitat del col·lectiu LGTBI, organitza diverses activitats per la celebració del Dia de l'Orgull a la ciutat divendres, 28 de juny, a la tarda. Per segon any consecutiu, han preparat: els Olimpic Gays, amb 'llançament de bolsos', cursa de tacons, transaquagyms i cursa d'unicorns, d'una banda, i 'Bollovisión', de l'altra, on es farà un karaoke amb cançons de temàtica LGTBI. Durant la Festa Major, també s'habilitarà una paradeta per vendre punts de llibre, xapes i banderes.

 

L'Associació musical juvenil La Sonik omplirà la nit de dissabte de concerts amb les actuacions de 'La Gosadera', una banda rubinenca que farà la seva última gira amb la Festa Major, Cronopios, de Cerdanyola, Bofirax, un DJ i productor barceloní i els DK Brothers, uns bessons d'Esplugues. L'objectiu d'aquests concerts és oferir aquest àmbit més alternatiu amb ritmes més durs i electrònics per a la joventut rubinenca. 

 

Un any més, la cultura, tradició i alimentació senegalesa estarà present amb el 'Cooking Mix', iniciativa que cada vegada atrau a més públic amb la música i els ritmes propis d'aquest país africà. Organitzen les entitats Mandegane, Karambenor di Kassafor, ACSOT i ACSPROSC.

 

La solidaritat estarà de nou present a les activitats de l'Espai Allende, ja que les barres de bar oferirà l'opció, mitjançant unes guardioles, de col·laborar amb l'ONG 'No name kitchen' que ajuda els refugiats de Velika Kladussa, a Bòsnia. La campanya pretén recollir els 1800 € que costa sufragar un camió d'aliments recollits a Calella cap a aquella zona. Els donatius consistiran, de manera voluntària, amb 0'50 € per consumició.

 

Per als amants dels curts de terror i fantàstic, diumenge 30 de juny, tindrà lloc la prèvia de l'Infest, que servirà per escalfar motors per al Festival que tindrà lloc els dies 12 i 13 de juliol al Celler. Durant aquesta primera trobada, es projectaran 4 curts de l'edició anterior. 

 

Des de l'Ajuntament, Annabel Cuesta, la regidora responsable de joventut, ha definit l'Espai Allende com una ubicació consolidada per al jovent i la cooperació a la ciutat: "Els joves fan moltes coses durant tot l'any però per Festa Major es posen de llarg i ens les ensenyen en aquest Espai Allende".

 

Representants de les entitats que faran possible les activitats de l'Espai Allende
Representants de les entitats que faran possible les activitats de l'Espai Allende | N.E.

 

Programa de les activitats de l'Espai Allende:

 

Dijous, 27 de juny:

21 h Piñarock (RubiwoodFest)

 

Divendres, 28 de juny:

11 h Rocòdrom i tirolina

12 h Vermut musical

17.30 h Rocòdrom i tirolina

18.30 h Celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTB+

21 h Cooking Mix. Tastets del món

23 h Tribade

00.30 h Ladilla Rusa

2 h Sessió de DJ

 

Dissabte, 29 de juny:

11 h Rocòdrom, tirolina i futbolins

12 h Vermut musical

17.30 h Rocòdrom, tirolina i futbolins

18.30 h Jocs tradicionals coreans i DDR

19 h Festa no Major

21 h Cooking Mix. Tastets del món

21 h Big Moves Records

23 h La SoniK takes the city

 

Diumenge, 30 de juny:

11 h Futbolins per a tothom

12 h Vermut musical amb Aziza Brahim

17.30 h Futbolins per a tothom

18 h Activitats de sensibilització i de cooperació internacional

20 h Poetry Jam

22 h Infest 2019