El rubinenc Ángel Blanco prepara el seu Ironman Solidari

Els diners recaptats aniran íntegrament destinats a l'associació Actays
Ángel Blanco es prepara per l'Ironman
Ángel Blanco es prepara per l'Ironman | Cedit

El rubinenc Ángel Blanco coneix Actays a través d'un company de feina. Aquesta associació es dedica a buscar una cura i dóna suport a les famílies dels infants que tenen les malalties minoritàries Tay-Sachs i Sandhoff, que són neurodegeneratives, afecten nens i nenes i que actualment encara no tenen cura.

  

  

El rubinenc sempre ha estat vinculat al món de l'esport i, en els darrers anys, al triatló de forma amateur. En conèixer de l'existència d'Actays va decidir fer un pas més i començar a entrenar per fer l'Ironman més especial que qualsevol prova a la qual s'hagués presentat. D'aquesta manera, va començar a fer adhesius promocionant el seu 'Ironman Solidari' i venent-los a dos euros cadascun. Amb aquest 'patrocini' està recaptant fons per l'Associació, ja que tots els diners que aconsegueixi d'aquí a l'octubre aniran destinats a Actays. Els adhesius els està venent ell mateix tot i que també es poden trobar al Racó del Llibre, l'Intersport i lÒptims.


 

Enganxines de l'Ironman Solidari de l'Ángel Blanco
Enganxines de l'Ironman Solidari de l'Ángel Blanco | Cedit

 

Ángel Blanco es prepara per l'Ironman
Ángel Blanco es prepara per l'Ironman | Cedit

 

 

Preparació per a l'Ironman

El rubinenc entrena unes 15 hores setmanals per preparar-se per la prova de l'Ironman, alternant les 3 disciplines que s'hi inclouen i augmentant el temps que hi dedica setmana a setmana. El triatló consisteix a cobrir 3 distàncies: 3,86 km de natació, 180 km de ciclisme i 42,2 km de cursa a peu. Per finalitzar-lo, els esportistes disposen d'un límit de 17 hores.

 

Actays

Les línies d'actuació d'Actays són la promoció de la investigació científica, crear una xarxa de suport per les famílies afectades, sensibilitzar, donar a conèixer les malalties de Tay-Sachs i Sandhoff i promoure sistemes de prevenció, diagnosi i detecció precoç.


La malaltia de Tay Sachs és d'herència genètica, afecta al sistema nerviós central i ve causada per l'absència d'una encima anomenada hexosaminidasa. Pertany al grup de malalties englobades dins les Gangliosidosis GM2, les malalties metabòliques congènites, de les que se'n coneixen al voltant de 70 que es caracteritzen per la deficiència d'una encima vital. L'esperança de vida d'aquestes malalties oscil·la entre la primera infància i l'adolescència. 
Comentaris

envia el comentari