Rubí tindrà les primeres pistes de petanca cobertes de Catalunya

Les obres duraran sis setmanes aproximadament i tenen un pressupost de 266.654 euros
Les pistes de petanca de Cova Solera.
Les pistes de petanca de Cova Solera. | Redacció

L’Ajuntament de Rubí iniciarà properament les obres de cobriment de part de les pistes de petanca de Cova Solera. El projecte, una demanda històrica de la Unió Petanca Les Torres, possibilitarà poder celebrar-hi competicions malgrat les inclemències meteorològiques.

 

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, acompanyada del regidor d'Esports, Juan López, ha donat a conèixer els detalls de l’actuació. Les obres, que s’emmarquen en el Pla d’inversions i tenen un pressupost de 266.654,16 euros, consistiran en cobrir la zona de davant del local social amb una coberta tèxtil amb tancaments laterals, on ara hi ha vuit pistes.

 

Així és com quedaran les pistes de petanca cobertes de Cova Solera.
Així és com quedaran les pistes de petanca cobertes de Cova Solera. | Cedida

 

L’espai es redistribuirà i, d’aquesta manera, es guanyaran dues pistes més. Per tant, quan acabin les obres, que tindran una durada aproximada de sis setmanes, la instal·lació comptarà amb un total de 30 pistes, 10 de les quals estaran cobertes.

 

L’alcaldessa ha declarat que les de Cova Solera “són les primeres pistes que es cobreixen a Catalunya”, fet que possibilitarà que determinades competicions que requereixin fer-se sota cobert es puguin celebrar a la nostra ciutat. “Això és important per l’entitat, que organitza molts campionats multitudinaris, i també per l’Ajuntament, que dóna resposta a una reivindicació història de la Unió Petanca Les Torres”.

 

De dreta a esquerra, el regidor d’esports, Juan López, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el president de la Unió Petanca Les Torres, José Cubero
De dreta a esquerra, el regidor d’esports, Juan López, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el president de la Unió Petanca Les Torres, José Cubero | Redacció

 

Per la seva banda, el president de l’entitat, José Cubero, ha agraït l’impuls que l’equip de govern ha donat al projecte de cobriment de les pistes, una qüestió que l’entitat persegueix des de fa 14 anys.

 

Segons Cubero, ja han contactat amb la Federació Espanyola per sol·licitar que el proper campionat estatal se celebri a la ciutat, esdeveniment que serviria per inaugurar les obres. “La pluja ha fet suspendre diverses competicions, com el campionat d’Espanya de seleccions que s’havia de celebrar a Santa Susanna. Amb el cobriment de les pistes podrem disputar els campionats sense problemes”.

 

La Unió Petanca Les Torres és una entitat molt activa a l’hora d’organitzar competicions. El proper 13 de juliol, el club ha convocat el primer Open femení, en el qual hi participaran 48 equips integrats per dones provinents de diversos punts de l’estat.

 

Open de petanca a Rubí durant la Festa Major

 

El passat cap de setmana, dins dels actes de la Festa Major, es va disputar l'Open Ciutat de Rubí de petanca. Un total de 68 tripletes, arribades de tot l'Estat, van participar en aquest torneig sota l'onada de calor que va afectar la nostra ciutat.

  

En aquesta ocasió el torneig va durar dos dies a causa de l'increment dels participants en relació amb l'edició anterior. El matí de dissabte els equips es van enfrontar a la fase de grups que va servir per classificar-los en les dues categories: general i consolació. A la tarda els enfrontaments eren directes i donaven lloc a disputar la fase final de diumenge.

 

Els campions de l'Open de petanca a Rubí durant la darrera Festa Major
Els campions de l'Open de petanca a Rubí durant la darrera Festa Major | Ced

 

Finalment, vuit equips per categoria van aconseguir la classificació per a les finals que es van disputar, de nou, en una jornada marcada per temperatures extremes que donaven un aire encara més èpic a l'Open.

   

La tripleta formada per Lucas Álvarez, Siscu González i Quique Catalán es van proclamar campions en vèncer a la final de la categoria general a Rafa Carrillo, José Luis Guasch i Óscar Alberola. A la categoria de consolació la tripleta de Josep Guillamon, José Monzón i Lucas Álvarez es va imposar a Javier Moreno, Hugo Montes i Raúl Tabera.