Més de 300 participants en la nova edició de la BTT Volta a Rubí

Enguany es van afegir algunes novetats que van atraure a més públic
Final de la prova per alguns dels participants
Final de la prova per alguns dels participants | REDACCIÓ

Des de 2017 els amants de les curses de bicicleta per muntanya tenen a Rubí una cita que no es poden perdre, i el diumenge 16 de juny va arribar una de les seves cites preferides. La BTT Volta a Rubí va arribar a la ciutat amb 320 participants, xifres similars a les de l’edició anterior, segons fonts de l'entitat organitzadora Centre Excursionista (CER).

 

Els camins es van dividir en 4 tipus: el verd de 12 km, el blau de 20 km, el vermell de 36 km i el negre de 51 km, que va ser el que més participants van escollir. Tots aquells participants del recorregut vermell i negre van sortir a les 8 h del matí de l’Amfiteatre del Castell i el verd i el blau, a les 9 h.

 

Algunes de les novetats que es van incloure en l’edició d’aquest cap de setmana va ser la possibilitat de participació dels nens i nenes menors de 14 anys. “Estem contents, hem tingut quasi una vintena de nens de 7 a 14 anys. Per tant, se’ns obra una mica l’estudi per veure com adaptar l’itinerari a les famílies”, explicava el Joan Puig, membre del CER. La segona novetat va ser la inclusió de la prova en el Calendari del Circuit Català de pedalades populars no competitives 'Rodacamins' de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. “És un circuit que s’ha començat aquest any. La Federació ens va preguntar si ens afegíem i vam dir que sí. Esperem que el segueixin continuant perquè això també ens aporta bastant gent”, comentava el Joan.

 

Amb aquesta mena de proves populars -no competitives- s’ajuda a fer més gran una tradició esportiva que, fins a 2017, no tenia una proposta d’aquestes característiques a la ciutat rubinenca, però que ja té la vista posada en la 4a edició de l’any vinent.