Colofó final de la setmana de l’Autisme

Més de 400 corredors han participat en la Cursa Solidària
La setmana dedicada a l'Autisme, un èxit a Rubí
La setmana dedicada a l'Autisme, un èxit a Rubí | REDACCIÓ

 

El 2 d’abril es va celebrar el Dia Mundial de l’Autisme i Rubí ha dedicat tota la setmana a celebrar activitats en suport a aquesta malaltia. L’última d’elles es va donar el diumenge 7 d’abril al matí i va ser la 2a edició de la Cursa Solidària, on més de 400 participants van córrer pels carrers de la ciutat per posar el colofó final a una setmana per recordar.

 

Rubi TEA ha estat l’organització que ha preparat les activitats de tota la setmana, i per la cursa solidària, van rebre el suport de la Unió Atlètica de Rubí (UAR). Amb la plaça Doctor Guardiet com a punt d’inici i final, la cursa solidària va superar en xifres a l’edició anterior: uns 400 participants, més del doble que l’any passat. “Hem doblat les expectatives que teníem i està sent tot un èxit”, va comentar Esther Martínez, la presidenta de l’associació Rubí TEA.

 

A més de la cursa, els participants van poder recarregar bateries amb menjar que donaven a la plaça i amb una xocolatada. Tots els diners recollits de la rifa i de la venda de llaços, samarretes, xocolata, etc. van anar dedicats a l’associació Rubí TEA per complir els seus objectius i ajudar a les famílies de les persones autistes.

 

Durant el matí també es van dur a terme diverses activitats dinamitzadores, com van ser jocs i tallers per als més petits, actuacions de l’Orquestra de la Diversitat de l’Escola de Música Pere Burés, el Mimo Chispa, els Pallassos Meke Fleke, l’Escola de Dansa Vuit Temps, Ynot Toni Magic i el grup NINI. També es van fer exhibicionsiclasses a càrrec de les escoles Capoeira Colgate i Adanubi, més Zumba Duet Sports.

 

Recordem que el programa de la setmana va començar el dimarts 2 d’abril amb la xerrada sobre la Conscienciació sobre el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. L’objectiu d’aquesta era explicar "com són, com neixen i com actuen les persones amb autisme" i van assistir unes 30 persones, on s’incloïen mestres, educadors...

 

Els nens i nenes també van tenir una activitat dedicada per a ells el dijous 4 d’abril, quan es va fer l’Hora del conte especial amb una selecció de narracions extretes  d’El mapa del trencaclosques, on també hi van assistir un gran nombre de nens i nenes.