Xavier Corbera, ERC, explica a la Cecot el seu projecte de ciutat industrial

El cap de llista republicà ha estat el primer de les trobades que la patronal vol fer amb els candidats a les municipals
Xavier Corbera, ERC, durant la trobada amb Cecot - Rubí
Xavier Corbera, ERC, durant la trobada amb Cecot - Rubí | N.E.

 

Xavier Corbera, candidat d'ERC a les municipals de Rubí, ha estat el primer alcaldable a passar per les rondes de trobades organitzades pel Fòrum Empresarial Cecot - Rubí amb els empresaris. L'objectiu d'aquestes reunions segueix un doble sentit. D'una banda, es tracta que els empresaris puguin transmetre als potencials equips de govern les seves inquietuds i les coses que pensen que poden contribuir a la millora de la ciutat. D'altra banda, el feedback, són les propostes que cada alcaldable té per potenciar el teixit industrial de la ciutat.

 

Durant aquest intercanvi d'opinions amb Xavier Corbera, el president del Fòrum Empresarial Cecot - Rubí, Manel Jiménez, ha explicat que, entre altres, una de les preocupacions dels empresaris rubinencs és la manca d'una ordenació urbanística per a la ciutat, ja que el que hi ha en aquest moment és de l'any 1986. D'aquí la necessitat d'aprovar un nou POUM o de dur a terme mesures per assegurar que la indústria rubinenca es mantingui i que es pugui ampliar.

 

Jiménez també ha manifestat la seva preocupació per l'actual fraccionament de la representació política tant del Consistori, com de la Generalitat i de l'Estat. Pel president de Cecot - Rubí, "es necessiten consensos que passen per renunciar a posicionaments partidistes i passar a pensar en ciutat". Jiménez ha assegurat que tot i el bon enteniment que han tingut amb l'actual Equip de Govern, aquest és un aspecte que caldria millorar.

 

Una altra de les reclamacions que ha fet Manel Jiménez ha estat que des de la Cecot els agrada participar i poder contribuir en les millores de la ciutat i ha afirmat que "si la ciutat de Rubí funciona bé a nivell empresarial, la ciutat de Rubí pot funcionar bé a nivell social, ecològic, etc".

 

Per la seva banda, Xavier Corbera ha explicat que la indústria, el comerç i la formació formen part dels eixos prioritaris del seu model de ciutat. A més, el candidat d'ERC afirma que el seu projecte és transversal on la indústria també hi entra en qüestions de sostenibilitat, eficiència i entorn de formació. En aquest sentit, Corbera ha reafirmat la necessitat de cuidar i potenciar aquest sector fonamental per a l'economia de la ciutat, ja que "Rubí serà industrial o no serà". I afegeix "la indústria dels pròxims 15 o 20 anys no ha de ser aquella clàssica que pensàvem que fa sorolls, que fa fum, que degrada l’entorn sinó una indústria d'acord amb l’entorn que entre tots hem de decidir". 

 

Corbera també ha assenyalat la importància d'un bon planejament urbanístic per a la ciutat però que es necessita "una gestió molt més eficient de l'Ajuntament amb lideratges nous". I afegeix que "la ciutat necessita renovar-se, necessita sàvia nova, necessita nous reptes, canviar i fer-ho amb ganes, amb il·lusió, fer-ho sobretot amb persones preparades".

 

Pel que fa a la gestió municipal, el candidat d'ERC també ha afirmat que "els grans projectes de ciutat han de ser fets amb grans consensos i és evident que hem de saber quina indústria volem i què hem de fer perquè aquesta indústria es mantingui a la nostra ciutat i segueixi generant llocs de treball".

 

Finalment, Corbera també ha explicat que cal demanar a la indústria un compromís amb la responsabilitat social, mediambiental i formativa cap a la ciutat. En aquesta línia, ha explicat que "a altres ciutats passa que aquella indústria que està vinculada, que té relació, que està compromesa amb el seu entorn immediat, li és molt més fàcil aquest valor afegit per poder vendre, per poder explicar que el seu producte té una marca de qualitat en tots aquests aspectes".

 

Membres de Cecot - Rubí amb ERC
Membres de Cecot - Rubí amb ERC | N.E.