Rubí comença l'any amb 29 persones més aturades

La fi de la campanya de Nadal ha provocat l'augment d'aquesta taxa, compartida al conjunt de la comarca
Oficina de Treball
Oficina de Treball de Rubí | Arxiu

 

La taxa d'atur a la ciutat comença amb males notícies per Rubí. Com ja és habitual quan acaba la campanya de Nadal, aquesta xifra augmenta. És per aquest motiu que, segons les dades facilitades per l'Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya, la ciutat ha registrat al primer més de l'any un agument de 29 persones més aturades, assolint la xifra de 4.696.

 

Aquesta tendència és general a tota la comarca del Vallès Occidental on el nombre de persones aturades ha augmentat en 342, arribant a les 49.872. D'entre les localitats de la zona, on més ha crescut aquesta xifra ha estat a Cerdanyola del Vallès, en 102 persones més aturades, seguida de Ripollet, amb 83, Sant Cugat, amb 69 i Terrassa amb 50. En aquest sentit sorprèn, per exemple, el cas de Sabadell, on s'han reduït les persones aturades en 29, quan la dinàmica de les últimes dades registrades sempre coincidia amb la del conjunt de la comarca.

 

En aquesta línia, la ciutat del Vallès Occidental on més persones aturades s'han registrat aquest mes de gener continua sent Terrassa, amb 14.028, seguida de Sabadell, que tot i la disminució compta amb 12.475. Les segueixen Rubí amb 4.696 persones i, de lluny, Sant Cugat amb 2.570 i Cerdanyola amb 2.568.

 

En el conjunt de Catalunya, la tendència ha estat, en general, igual que a la nostra comarca, a l'alça. També és cert, però, que les zones amb més persones aturades coincideixen amb una major concentració demogràfica, com és normal. Així doncs, la comarca amb més persones aturades és el Barcelonès amb 109.240, seguida del Vallès Occidental amb 49.872, el Baix Llobregat amb 39.937 i el Maresme amb 25.630. Per contra, la comarca amb menys persones aturades és l'Alta Ribagorça, amb 93, i pujant, el Pallars Sobirà amb 237 i l'Aran amb 249.

 

Tot i aquesta tendència a l'alça del conjunt de Catalunya, hi ha algunes comarques que, amb les dades recollides del mes de gener, han trencat aquesta dinàmica. És el cas de l'Alt Camp (- 2 persones aturades), l'Anoia (- 37), el Baix Penedès (- 27), la Conca de Barberà (- 59), les Garrigues (- 3), la Garrotxa (- 4), Osona (- 81), el Pla d'Urgell (- 52), el Pla de l'Estany (- 22) i el Solsonès (- 2).