Rubí és la ciutat del Vallès Occidental on més es redueix l'atur en l'últim mes

La xifra de persones aturades disminueix en 80
Oficina de Treball de Rubí
Oficina de Treball de Rubí | Arxiu

 

Segons les dades publicades per l'Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya, l'atur a Rubí durant el mes de febrer s'ha reduït en 80 persones. Aquesta xifra és la més alta (en valors de disminució) del Vallès Occidental. Segons aquest informe, a la ciutat hi ha 4.616 persones aturades.

 

Si bé el primer mes de l'any portava males notícies amb l'augment en 29 persones de la xifra d'atur, aquest febrer en porta molt bones, ja que gairebé arriba al centenar els rubinencs i rubinenques que han trobat feina. A més, amb aquesta xifra també es trenca la tendència a l'augment de les persones aturades del conjunt de la comarca.

 

Al Vallès Occidental, a banda de Rubí, també han reduït les seves xifres d'atur en l'últim mes Cerdanyola (-66), Montcada i Reixac (-40), Barberà (-24) i Sant Cugat del Vallès (-22).

 

En canvi, en el conjunt de la comarca, la xifra s'ha incrementat en 225 persones. Seguint aquesta tendència, Terrassa ha patit l'augment més assenyalat (303) i la segueixen, de molt lluny, Sabadell (72) i Santa Perpètua de Mogoda (29). En total, al Vallès Occidental es registren 50.097 persones aturades.

 

Tot i la reducció d'aturats registrada a Rubí en l'últim mes, la ciutat continua sent la tercera amb més persones aturades a la comarca: Terrassa (14.331), Sabadell (12.547), Rubí (4.616), Ripollet (2.566) i Sant Cugat del Vallès (2.548).

 

En la comparativa amb la resta del territori català, el Vallès Occidental continua sent de les que més atur registren, coincidint amb la concentració més gran d'industria i de densitat de població. Així doncs, el Barcelonès és la primera en nombre d'aturats, 108.927, seguida dels 50.097 del Vallès Occidental i els 39.511 del Baix Llobregat. Per sota, les comarques amb menys persones aturades són l'Alta Ribagorça amb 80, l'Aran amb 226 i el Pallars Sobirà amb 232. Casualment, aquestes tres comarques, a banda de ser les que tenen un atur més baix, durant el mes de febrer també l'han reduït.

 

En el conjunt de Catalunya, aquest mes de febrer el nombre de comarques que han vist reduïda la seva xifra d'aturats ha estat major que les que l'han vist augmentada. Les que més ho han fet són Baix Llobregat (-426), Barcelonès (-313) o el Baix Empordà (-248). Per contra, a l'altre extrem, les comarques on més ha crescut l'atur han estat Vallès Occidental (225), Gironès (191) i Baix Ebre (100).