Rubí aposta pels reemprenedors, però... què són?

La ciutat impulsa el traspàs professional de negocis entre propietaris i compradors
Els presents a l'acte han volgut simbolitzar la reempresa amb testimonis de curses de relleus
Els presents a l'acte han volgut simbolitzar la reempresa amb testimonis de curses de relleus | DGM

Que les persianes no baixin per sempre. Aquests és l'objectiu del projecte Reempresa que ha tornat a impulsar l'Ajuntament de Rubí, conjuntament amb la Cecot i la Diputació de Barcelona. El servei d'assessorament situat a la Masia de Can Serra, al cap i a la fi, no té altre objectiu que cercar compradors de petits negocis i empreses abans que els propietaris abaixin la persiana. Un relleu professional que ja acumula 12 casos d'èxit a Rubí.

 

Tal com ha valorat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, aquests reemprenedors rubinencs "demostren el capital humà de la ciutat" i "el seu grau de confiança davant la situació econòmica". En aquest sentit, Martínez ha destacat que no són projectes que s'han de començar des de zero, sinó que és només "prendre el relleu de negocis ja en marxa".


 

Per la seva part, en l'acte de presentació d'aquest divendres la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, ha aplaudit el bon funcionament d'un projecte que té els seus inicis entre els anys 2012 i 2013, quan "hi havia l'enorme problema de la crisi i de l'atur que encara no hem salvat". De fet, una de les fortaleses de reemprendre és la possibilitat de salvaguardar llocs de feina abans que aquests es destrueixin si tanca l'empresa, expliquen els promotors. 

 

L'alcaldessa Ana María Martínez obre l'acte d'aquest divendres a la Masia de Can Serra
L'alcaldessa Ana María Martínez obre l'acte d'aquest divendres a la Masia de Can Serra | LOCALPRES

 

En paral·lel, el president de la Cecot, Antoni Abad, ha advertit que és una idea ja inventada, però que des del seu ens se li ha dotat d'una nova mirada gràcies a l'experiència que acumulen en el seu organisme pel que fa a la creació de projectes des de zero. A més, ha destacat que "cada vegada que es fa una transacció assegurem uns llocs de treball, mantenim un teixit empresarial i portem en el seu si la llavor de la nova ocupació".


 

Abad també ha assenyalat que resulta "set vegades més fàcil donar continuïtat a un negoci preexistent que començar des de zero", ja que "es compta amb la confiança d'una clientela, d'un entorn financer i d'uns proveïdors", entre d'altres. Ítems davant dels quals la coordinadora de Reempresa a Rubí, Laura Sallent, ha assegurat que queden preservats, ja que en cap moment s'assabenten de la transacció que s'està duent a terme. Al cap i a la fi, "intentem defugir del cartell de Se Traspassa", explica Sallent. Confidencialitat pura.

 

Només a Rubí, Reempresa ha culminat amb èxit el relleu en 12 empreses que han generat una inversió induïda de més de 612.000 euros. Aquestes reempreses d'èxit han permès salvaguardar 35 llocs de treball. El Punt d'Atenció de Reempresa a la Masia de Can Serra ha assessorat un total de 44 cedents i a 35 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d'una empresa que ja està en funcionament. S'han iniciat 86 processos, alguns dels quals encara estan en marxa. Tal com ha pogut saber TOT Rubí, segons l'estudi elaborat l'any 2015, el 89% de les empreses que s'havien acollit al servei havien continuat funcionament plenament.

Comentaris

envia el comentari