Una quinzena d’entitats participen en la “Fira Republicana. Adéu IBEX 35”

La mostra va estar organitzada pel CDR i l’ANC de Rubí, en col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès
Mostra d’economia social i solidària, a Rubí
Mostra d’economia social i solidària, a Rubí | REDACCIÓ

 

La Rambla del Ferrocarril va acollir dissabte 15 de juny la mostra d’economia Social i solidària a Rubí, que portava per nom Fira Republicana. Adéu IBEX35. Organitzada pel Comitè de la Defensa de la Rupública (CDR) de Rubí i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès, amb la col·laboració també de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC) de Rubí, va estar activa durant el matí i fins a les 15 h del migdia.

 

En les 5 hores que va durar la mostra, es va poder veure fins a una quinzena d’entitats i cooperatives que tenien com a objectiu donar-se a conèixer entre la societat rubinenca i teixir llaços d’unió entre elles. “Aquesta mostra arrenca perquè es van començar a fer des del CDR fires alternatives a les empreses de l’IBEX i des d’ANC era una forma de fer República”, explicava Joan, membre del CDR de Rubí. A més de les entitats, també van participar-hi empreses del sector energètic, de la banca solidària i assegurances...

 

La decisió de fer la fira en la Rambla del Ferrocarril i no en llocs més concorreguts com la Plaça Doctor Guardiet es va prendre per tal de descentralitzar-ho una mica i també per tenir un tipus de públic diferent.

 

A més de l’exposició de totes les entitats, també hi va haver lloc per a la literatura, ja que a les 12 h del migdia es va fer la presentació del llibre El poder del poble de Xavier Milan. En ell, es destaca el paper dels CDR i de la lluita que mantenen per aconseguir la República Catalana, a més d’explicar què són, com s’originen i com s’estructuren entre molts altres punts importants. “Aprofito per explicar conceptes com l’autogestió o l’assemblearisme, que són coses que ara tothom ja té interioritzats però fins fa 3 anys sonaven a  una llengua estranya”, explicava l’autor del llibre.

 

La valoració del matí de fira solidària, llavors va ser positiva “per la gent que ve, més enllà de si algú ha pogut fer o no negoci, que tampoc és el fonamental, sinó que és donar-se a conèixer”, afirmava el Joan.

 

Xavier Milan presentant el seu llibre, El poder del poble
Xavier Milan presentant el seu llibre, El poder del poble | REDACCIÓ