Lleu descens de l'atur a Rubí

La ciutat acumula una tendència a la baixa marcada per la seva moderació
reunió de treball

 

Cada cop més rubinencs i rubinenques troben feina, però el mercat encara dóna la sensació d'estar estancat. El motiu? Segons les dades de l'Observatori del Vallès Occidental, l'atur a Rubí només ha aconseguit rebaixar-se un 0,9%, tot i que si es compara el nombre d'aturats actuals (4.858) amb la xifra de fa tot just un any (5.146), la baixada percentual resulta més rellevant: un 5,6% menys de desempleats.

 

Tot i aquesta tendència, però, cal remarcar que la mitjana rubinenca continua sent superior a la comarca. Mentre que el 13,1% de la població en edat de treballar no ho fa, en el cas del Vallès Occidental la dada se situa en els 11,59%. A més, s'ha de destacar que la baixada de la desocupació s'ha accentuat a nivell comarcal, on les llistes de desempleats han disminuït un 1,7% aquest darrer mes.


 

Pel que fa al gènere, les veïnes rubinenques tornen a ser les que més difícil estan tenint l'accés al mercat laboral: per cada tres dones sense feina només hi ha dos homes. Per tant, la tendència dels darrers anys sembla irreformable. Corrent que també es repeteix en les franges generacionals, ja que més del 40% dels aturats de la ciutat tenen 45 anys o més (mentre que de la generació que actualment té entre 30 i 44 anys només el 9,4% està registrat).

 

Cal destacar que la baixada també s'ha reproduït en els municipis veïns, els quals s'han vist encapçalats per les dades recollides a Sant Cugat (-2,5%), el qual també és la localitat amb menys atur (6,3%). A la resta dels municipis l'atur també baixa: Cerdanyola (-1,1%), Sant Quirze (-4,6%), Terrassa (-1,3%), Castellbisbal (-2,6%); menys a Ullastrell, on puja un +7,6%.

Comentaris

envia el comentari