ERC exigeix incloure les pantalles acústiques de l'AP-7 als Pressupostos de l'Estat

La formació sobiranista presenta tota una sèrie d'esmenes que afecten a Rubí
L'AP-7 al seu pas per Rubí
L'AP-7 al seu pas per Rubí | Google Maps

Si bé molts afers de Rubí es poden resoldre a pocs quilòmetres del municipi, hi ha qüestions que s'han de decidir des de Madrid. En aquest sentit, ERC ha presentat tota una sèrie d'esmenes i al·legacions als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per tal que aquests incloguin partides relacionades amb obres que el Govern ha de dur a terme a la ciutat i que, per ara, no contemplava fer-les.

 

Entre aquestes està la partida per assegurar la instal·lació de les pantalles acústiques als vorals de l'AP-7 i la B-30, per tal que els veïns i veïnes de Can Vallhonrat puguin desconnectar del soroll que generen els vehicles al seu pas per l'arteria rodada. En paral·lel, el portaveu d'ERC, Xavier Corbera, ha afegit que més enllà de les pantalles, des de la formació política també exigiran "la necessitat de soterrar les línies elèctriques, perquè no només ens ho hem de pagar els rubinencs i els catalans, sinó que Red Eléctrica i l'Estat espanyol han de fer front a aquesta necessitat pressupostària".


 

En paral·lel, els sobiranistes també demanaran que s'arreglin els entorns de l'estació de Renfe "perquè fa pena", així com l'interconnector entre la instal·lació ferroviària i els FGC al seu pas per l'Hospital General: "seria un servei de millora important pel transport públic perquè és una zona on gairebé es toquen tots dos transports", ha valorat Corbera. Per últim, els republicans demanen una partida perquè la gent gran vegin subvencionats els viatges culturals i que la connexió entre Rubí i Sant Cugat per sota de l'AP-7 sigui reformada i rehabilitada.

 

El portaveu d'ERC, Xavier Corbera, presenta les esmenes del PGE a Can Vallhonrat
El portaveu d'ERC, Xavier Corbera, presenta les esmenes del PGE a Can Vallhonrat | DGM

 

En aquest sentit, la formació demana sobretot el suport dels companys del PP, PSC i C's de Rubí perquè pressionin les seves formacions estatals i els hi facin arribar les demandes veïnals en forma d'esmena als PGE. Unes reivindicacions similars que, en el cas de l'any passat, van ser tombades pels populars i pels diputats de Ciutadans.

 

Si més no, Corbera ha profetitzat que "malauradament enguany sembla que l'actitud serà la mateixa: no prestaran gaire atenció a tot el que els vingui de Catalunya i afecti les butxaques dels catalans". A més, ha assegurat que demanarà explicacions a les formacions que aproven proposicions a Rubí i després no les aproven a tot arreu.

Comentaris

envia el comentari