Contractar a veïns i veïnes de Rubí té premi per les empreses

Diversos negocis explicaran l'experiència de contractar a través del Fem Ocupació per a Joves i el 30 Plus
La sessió informativa tindrà lloc a Rubí Forma
La sessió informativa tindrà lloc a Rubí Forma | LOCALPRES

La sessió que tindrà lloc dimarts 15 de maig entre les 9.30 i les 11 h a l'auditori Rubí Forma servirà per presentar els programes Fem Ocupació per a Joves i 30 Plus i els seus resultats a Rubí. Anna Torredeflot, consellera delegada de Vak Kimsa; Imma Esteve, cap d'administració de Wetron Automatización i Gemma Boltà, propietària de Gemma's Estlistas explicaran la seva experiència amb la contractació de personal a través dels programes subvencionats i tres persones que han trobat feina a través del programa Fem Ocupació per a Joves compartiran amb els assistents la seva experiència.


 

"Augmentar la competitivitat de les empreses de la ciutat i crear ocupació són dues estratègies cabdals del nostre govern, per això considerem especialment interessant la sessió del dia 15 perquè escoltarem beneficiaris d'aquestes dues polítiques: empreses i rubinencs que son els nostres principals prescriptors. Convido a tothom assistir-hi", ha assenyalat en un comunicat el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

 

Tots dos programes identifiquen els llocs de treball que les empreses necessiten cobrir i ajusten la formació que ofereixen a les persones candidates a les necessitats de les vacants. Així, els nous contractats reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional. El Fem Ocupació per a Joves s'adreça a joves entre 18 i 29 anys, en situació d'atur i prioritàriament amb experiència laboral i les empreses reben una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant un màxim de sis mesos. En el cas del 30 Plus, el programa s'adreça a persones majors de 30 anys i el contracte subvencionat ha de ser com a mínim de mig any i com a màxim de nou mesos.


 

Beneficis econòmics i fiscals a les empreses

L'Ajuntament de Rubí, a través del SOC, preveu ajudes econòmiques per a les empreses que contractin persones en situació d'atur. El Servei d'Ocupació municipal té en marxa dos programes per dotar de formació i experiència professional persones joves o majors de 30 anys que no tenen feina: el Fem Ocupació per Joves i el 30 plus. El Fem Ocupació per Joves suposa per a les empreses una subvenció econòmica de 4.246.20 euros, l'equivalent al salari mínim interprofessional de 2017 (707,70 euros) durant sis mesos.

 

En el cas del programa 30 Plus es poden subvencionar fins a 9 mesos de contracte, equivalents a 6.369,30 euros. Els contractes també són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstes en cadascuna de les modalitats. A més, les empreses que contracten a través d'aquests programes també reben assessorament per a la formalització de la documentació i en la tramitació de les sol·licituds de la subvenció al SOC. Totes dues propostes ofereixen formació i experiència professional als participants per tal de millorar les opcions de les persones aturades de trobar feina.

Comentaris

envia el comentari