Els comerços rubinencs mantenen el nivell de vendes durant les rebaixes

Tot i algun petit descens concret, els botiguers es mostren satisfets sobre com avança el període de descomptes
La majoria de comerços rubinencs van començar les rebaixes el 7 de gener
La majoria de comerços rubinencs van començar les rebaixes el 7 de gener | ACN

Com no podia ser d’una altra manera, les tradicionals rebaixes d’hivern també han arribat a la gran majoria de comerços locals de Rubí. Uns comerços que majoritàriament anuncien grans descomptes des del dia 7 de gener, quan acaba el període nadalenc i es dóna el tret de sortida a unes setmanes durant les quals els preus de tot tipus de productes descendeixen vertiginosament. Tot i això, des de l’any 2012 el sector del comerç espanyol ha patit una liberalització que permet que les botigues comencin amb les rebaixes quan ho desitgin sense dubtes legals. Rubí no n’és una excepció, i és interessant saber com enguany avança aquest període de consum post nadalenc en comparació amb altres anys.


 

Pel que fa a la venda d’electrodomèstics, el responsable de la botiga local Vila Activa, Maurici Sampons, reconeix que “les sensacions d’enguany són una mica pitjors que les de l’any passat, per motius que no tenen res a veure amb nosaltres”. El responsable de l’establiment,  que va començar els descomptes el dia 7 i els mantindrà fins al 20 de gener, atribueix aquest petit descens en la facturació “a temes polítics”. Sampons declara que “fa 3 o 4 mesos anàvem molt bé i des de llavors hem anat decaient. La gent compra el que creu necessari i indispensable”. Respecte a quins són els productes més venuts durant aquest període de rebaixes, en destaca “les planxes, torradores i tot allò que tenim a l’aparador i que està molt bé de preu”.


 

Pel que fa als descomptes en peces de vestir, l’encarregada de la Sabateria Lares, Mari Carmen Acosta, reconeix que durant aquest període “es ven de tot, però sobretot calçats de dona. La gent jove acudeix molt a comprar durant els dies de rebaixes”. A causa de les baixes temperatures de la temporada d’hivern, Acosta manifesta que “venem molts botins”. Tot i no comptar amb les xifres exactes, la responsable de la botiga afirma que “més o menys ve la mateixa gent que altres anys, els primers dies de rebaixes registrem el major nombre de vendes i després anem baixant”. A la sabateria els descomptes van començar també el dia 7 de gener i duraran fins a finals de febrer.


 

Respecte a la venda de roba, la responsable de la botiga Borsache, Mercedes Serrano, afirma que “sobretot venem abrics i jerseis, perquè és el primer que la gent busca quan ve a comprar durant les rebaixes d’hivern i el que, per aquest motiu, a molts els hi costa més de trobar”. Pel que fa a la facturació durant les rebaixes, que en el cas de Borsache van començar abans de l’arribada dels Reis d’Orient, Serrano manifesta que tot i que les vendes són força estables durant tot l’any,  quan arriben les jornades de descomptes “depèn dels dies, és bastant caòtic, perquè a estones la botiga està plena de gent i en altres moments està buida”.

 

Pel que fa a les òptiques, la responsable de l’Òptica Universitària de Rubí, Noelia Santiago, afirma que “durant les rebaixes hi ha molta demanda d’ulleres de sol, perquè és un producte que la gent acostuma a no tenir pressa en adquirir i que amb els descomptes es troba a un preu més econòmic”. En comparació amb l’any passat, Santiago declara que “les vendes són força equivalents, bastant igualades”. A l’Òptica Universitària les rebaixes també van començar el 7 de gener i continuaran presents fins al dia 28 del mateix mes.

Comentaris

envia el comentari