Escac a les vendes de Nadal?

Els botiguers i clients del Mercat Municipal parlen sobre les futures vendes d'aquest Nadal
El Mercat Municipal aquest dijous a la tarda
El Mercat Municipal aquest dijous a la tarda | Àlex Zafra

S'apropa el Nadal i la majoria de comerços de la ciutat són conscients que amb ell arriba una de les millors temporades de vendes de l'any. El Mercat Municipal no és una excepció, i pren especial rellevància pel fet de ser un dels pilars del comerç tradicional i local de la ciutat. Una qüestió que provoca un interès innat en saber el punt de vista dels botiguers i els seus clients sobre quines sensacions tenen de cara a les festes nadalenques d'enguany. 

 

La Mari Angels Alpañes, de la parada de Carns Selectes Nati, espera "mantenir el nivell de vendes habitual de cada any". De moment el negoci s'ha mantingut més o menys estable, però reconeix que "és veritat que el context polític ha fet i seguirà fent disminuir el nivell de vendes durant un temps llarg". De fet, el debat sobre el procés català ha arribat fins a les files del Mercat, i tant és així que la Rosa, encarregada de la botiga de Carns Equines Hervi, afirma que"arran del context polític la gent compra molt menys; es queda amb la quantitat justa de producte que necessita". Si més no, també declara que "el nivell de venda és imprevisible durant tot l'any, no sabem com anirà el Nadal".


 

Pel que fa a la botiga Alimentació Sánchez, la Loli Benito assegura que "no s'ha notat res, cap descens de vendes".  Pel que fa al clima polític, la responsable de la parada ha manifestat que "esperem que per Nadal tinguem el mateix bon nivell de vendes de cada any durant aquestes dates", i ha reconegut que "escolto als clients comentar les novetats del dia a dia, però a l'hora de comprar no es nota diferència amb els altres anys". Per tant, sembla ser que el factor polític i la seva afectació és present de forma més o menys evident segons les diferents botigues del Mercat.


 

Respecte als clients, la Isabel Merino comenta que a l'hora d'anar a comprar "arriba el moment, t'ho penses més i compres menys". En aquest sentit, afirma que existeix un descens en el nombre de consumidors que habitualment van al Mercat a fer la compra. Ho relaciona amb el clima polític i la incertesa que aquest genera, i declara que "al cap i a la fi és la gent 'normal i corrent' la que més nota aquests tipus de situacions". En termes generals afirma que la gent "ja no entra tant a comprar al Mercat". Queda per veure si això continuarà durant la campanya de Nadal, que coincidirà amb les eleccions del 21 de desembre.


 

D'altra banda, de cara a les festes la clienta Maria Herranz explica que gastarà "menys diners; compraré el necessari per fer el menjar de Nadal". De la mateixa manera que la Isabel, la Maria reconeix que "els dijous a la tarda ve a comprar molt poca gent", i afirma que "abans sempre estava ple de clients". Una dinàmica a la que se suma el factor de 'la por'. Tal com revela la Maria, "quan va començar el tema de la independència vaig omplir la nevera per si de cas".
Comentaris

envia el comentari