Les butxaques rubinenques fan front a una pujada dels preus d'un 1,2%

L'IPC porta 17 mesos seguits en positiu a les comarques de Barcelona
diners
Els preus van pujar a Catalunya un 1,2% durant tot el 2017| Pixabay

 

Els preus van pujar un 1,2% a la demarcació Barcelona durant tot el 2017, igual que la mitjana de Catalunya i una dècima per sobre de la mitjana estatal (de l'1,1%). Així, l'IPC anual a la demarcació va acabar l'any set dècimes per sota que en el tancament del 2016 (1,9%) i també set dècimes per sota que al novembre del 2017 (quan la inflació anual va ser de l'1,9%, també). L'IPC porta 17 mesos seguits en positiu a les comarques de Barcelona. D'altra banda, pel que fa a la variació mensual, els preus van pujar només dues dècimes entre el novembre i el desembre.


 

A escala nacional, els preus van pujar a Catalunya un 1,2% durant tot el 2017, set dècimes menys que al llarg del 2016, quan la inflació va tancar l'any en l'1,9%. Segons les dades de l'institut espanyol d'estadística fetes públiques aquest divendres, entre novembre i desembre del 2017, els preus es van enfilar dues dècimes a Catalunya.

 

Al llarg del 2017 els carburants pugen (4,2%), però no tant com a principis d'any i destaca l'increment d'alguns aliments com els olis (9,7%) i les aigües, els refrescos i els sucs (9,2%), mentre d'altra banda els paquets turístics baixen de preu un 1,2%. En aquest sentit, destacar que l''any va començar amb una inflació anual del 3,1% tant al gener com al febrer –la més alta des del febrer del 2013- i ha acabat amb un increment interanual de preus força menor, de l'1,2%, al desembre.


 

Els carburants segueixen pujant de preu al desembre a Catalunya (un 4,2% interanual) però no tant com ho feien a principis d'any: al febrer van arribar a incrementar-se un 16,2%. L'electricitat, el gas i altres combustibles ascendeixen un 1,6% mentre el subministrament d'aigua i altres serveis baixen de preu, un 0,7%. Catalunya és el tercer territori estatal on més pugen els preus, després de Melilla (1,4%) i les Illes Balears (1,3%).
Comentaris

envia el comentari