L'Ajuntament multarà als grans propietaris que tinguin pisos buits

Actualment Rubí compta amb uns 4.400 pisos buits

 

A Rubí hi ha 4.400 pisos buits i 473 ocupats
A Rubí hi ha 4.400 pisos buits i 473 ocupats | LO

4.400 pisos buits, dels quals 776 pertanyen a bancs. Aquesta és la xifra que el servei de l'Ajuntament té censada, tot i que pot no ser exacta perquè un pis es considera buit quan no hi ha cap persona empadronada, fet que no es dóna sempre. Per exemple: aquest pot ser fruit d'una herència i simplement hi visqui algú que no estigui registrat, entre moltes altres variables. Tot i això, és una dada que obviant el significat de "buit" ha d'estar força aproximada a la realitat. En aquest sentit, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha estat l'encarregada d'anunciar que l'Ajuntament treballa en una nova ordenança per regular aquest tipus d'habitatges i sancionar els grans tenidors perquè els posin al mercat de lloguer.


 

Tot i aquesta nova ordenança, la mateixa alcaldessa ha afirmat que des del 2015 "les polítiques d'habitatge que s'han posat en marxa estan funcionant i l'aposta per la mediació amb les entitats bancàries està donant resultats". Tot i no tenir competències per regular el preu del lloguer, Martínez considera que han obtingut millors resultats mediant que sancionant, i afirma que no tracten "casos d'emergència" habitacional perquè "no hi ha situacions que hagin d'esperar o no, les tractem totes com a tal". "Vam iniciar el mandat amb el principi de cap família sense llar i cap llar sense família, i sota aquest paraigua hem dut a terme totes les accions que tenen a veure amb el Pla Local d'Habitatge", declara Martínez, que reitera haver aconseguit l'objectiu marcat de 1.000 habitatges de lloguer social a Rubí.


 

De fet, a Rubí hi ha 1092 casos en els quals s'ajuda a pagar el lloguer. 720 famílies reben ajudes directes per pagar-lo, 327 pisos del parc públic, 85 habitatges de bancs a disposició dels rubinencs i 66 pisos fruit de la borsa de mediació d'habitatge social. La suma total de les xifres supera els 1092 anteriorment esmentats perquè hi ha casos en els quals un mateix afectat segueix més d'una de les anteriors mesures. D'altra banda, també s'han fet públiques les xifres d'ocupació d'habitatges. A Rubí s'ha detectat 473 pisos ocupats, dels quals la majoria són propietat de bancs (443). 

 

 

 

 

 
Comentaris

envia el comentari