8 empreses rubinenques, de les que més volum de negoci generen a la demarcació de Barcelona

La Diputació ha elaborat un informe que així ho confirma
La companyia B. Braun Medical S.A. és una de les que apareix al llistat
La companyia B. Braun Medical S.A. és una de les que apareix al llistat | Google Maps

 

B. Braun Medical S.A., Continental Automotive Spain S.A., Top Cable S.A., B. Braun Surgical S.A., PPG Iberica Sales & Services S.L., Societat Catalana de Petrolis S.A., DSV Air &Sea S.A.U. i DSV Road Spain S.A., són les 8 companyies rubinenques que apareixen a l'informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona 2018, elaborat per la Diputació. En aquest estudi, hi ha un llistat de 250 empreses ordenades segons el volum de facturació que han obtingut en aquest exercici.

 

A més, el document situa el Vallès Occidental com la tercera comarca que genera més volum de negoci de la demarcació, pel darrere del Barcelonès i del Baix Llobregat. Rubí concentra  el 8,9% de la facturació generada pel teixit empresarial de la comarca, situant-se en quart lloc. Per davant es troben Sant Cugat del Vallès, Montcada i Reixac i Terrassa. 

 

El regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha afirmat que "Les conclusions de la Diputació, un organisme extern, ens reforça en el nostre paper de facilitadors de l’activitat econòmica per donar les eines que calgui a la nostra indústria".

 

En l’àmbit sectorial, diverses empreses de Rubí es troben en el rànquing de les vint-i-cinc empreses amb major volum de negoci segons l’activitat econòmica que desenvolupen. Així, B. Braun Surgical S.A, que es dedica a la fabricació de productes mèdics, es col·loca en la segona posició en el sector d’altres indústries manufactureres. Destaquen també la Compañía Española de Investigación y Fomento Minero S.A. i Energy Express S.L que obtenen el quart lloc en el sector de la indústria extractiva i en el del comerç al detall de combustibles per l’automoció, respectivament. Entre les companyies dedicades a la producció d’equips elèctrics, productes informàtics i electrònics, Top Cable S.A. ocupa la quarta posició, Alcabe S.A. l’onzena i Akan Cables S.L. la divuitena.

 

Pel que fa a empreses que es dediquen al comerç al detall de TIC, ús domèstic i culturals, Intersport CCS S.A. aconsegueix la sisena posició. Continental Automotive Spain S.A., del sector de vehicles de motor i altres materials de transport, es posiciona també en el sisè lloc. Entre els fabricants de maquinària i equips, l’empresa Germans Boada S.A. se situa en la novena posició. En la indústria de la metal·lúrgia, Vicente Torns S.A.U. obté la novena posició i Ruffini S.A. la vint-i-cinquena.

En el sector d’altres tipus de comerç a l’engròs, PPG Iberica Sales & Services S.L. i Societat Catalana de Petrolis S.A. ocupen la catorzena i quinzena posició. DSV Air & Sea S.A.U. i DSV Road Spain S.A. se situen en la catorzena i setzena posició en la categoria que engloba les companyies especialitzades en el transport i l’emmagatzematge. Ipagsa Industrial S.L., del sector del paper i les arts gràfiques, i B. Braun Medical S.A., que es troba en la categoria d’empreses químiques i farmacèutiques, es col·loquen divuitens en els respectius rànquings. En la categoria que comprèn les companyies que es dediquen a la fabricació de productes minerals no metàl·lics, Imery’s Diatomita Alicante S.A. i Imery’s Perlita Barcelona S.A. ocupen el divuitè i vint-i-quatrè lloc, respectivament.