Un 77,3% de les empreses creades amb l'acompanyament de l'OSE continuen obertes tres anys més tard

Les de Rubí, registren la taxa de supervivència més alta de la demarcació
L'OSE està a la Masia de Can Serra
L'OSE està a la Masia de Can Serra | Ajuntament de Rubí

 

L'Oficina de Serveis a l'Empresa, l'OSE, ubicat a la Masia de Can Serra, ajuda de forma gratuïta les persones amb una idea de negoci a valorar-ne la viabilitat i madurar el seu projecte. També els ofereix informació dels recursos que tenen al seu abast. Tot amb l'objectiu de garantir l'èxit del projecte.

 

La Diputació de Barcelona realitza cada any un estudi on s'analitza la situació de les empreses que s'han constituït a la demarcació amb l'assessorament dels 44 centres locals de serveis a les empreses de la zona, entre els quals hi ha l'OSE de Rubí. Aquest informe ha dictaminat que les empreses creades el 2015 amb aquest assessorament de l'Ajuntament de Rubí mostren, tres anys més tard, una taxa de supervivència del 77,3%. Aquest índex és superior al del Vallès Occidental i a la demarcació de Barcelona. 

 

L'informe també detalla que les xifres milloren any rere any, sent aquesta última superior en vuit punts la de l'any passat i en més de 27 la de 2014. Així doncs, en els últims cinc anys, la taxa de supervivència mitjana a Rubí és del 64,4%, mentre que a la comarca és del 59,5% i a la demarcació de Barcelona del 58,7%.

 

A tota la demarcació de Barcelona, 1.592 persones emprenedores van posar en marxa una empresa l’any 2015 amb l’acompanyament dels serveis a les empreses dels seus municipis. A Rubí, ho van fer 23 persones, de les quals 22 han participat en l’estudi.