El VI Festival de Blues de Rubí congrega més de 3.000 persones

Mr Tchang Bluz Explosion i Corey Harris & Hook Herrera van ser les bandes més aclamades
Mr Tchang Bluz Explosion, actuant a la plaça Clavé
Mr Tchang Bluz Explosion, actuant a la plaça Clavé | REDACCIÓ

El Festival de Blues va arribar a Rubí per 6è any consecutiu amb xifres i valoracions més positives que mai. Unes 3.000 persones van gaudir entre els dies 7, 8 i 9 de juny d’un dels festivals musicals més esperats de la ciutat. 6 bandes, nacionals i internacionals, van tocar alguns dels seus grans èxits a la plaça Clavé davant d’un públic agraït, sempre victorejant els solos musicals dels diferents músics.

 

Però del cartell proposat per la Societat de Blues de Rubí, hi ha dues actuacions que van destacar sense cap mena de dubte: Mr Tchang Bluz Explosion, per una banda, i Corey Harris & Hook Herrera, per una altra. El francès Mr Tchang, amb el seu blues més elèctric, va aconseguir que la gent estigués animada durant l’estona que van estar tocant la seva música. En canvi, Corey Harris & Hook Herrera van oferir un blues més rural i més pur, amb reminiscències de l’Àfrica, que també va captivar al públic. Totes dues actuacions van ser dissabte. La resta de bandes que van actuar van ser: JL Pardo & The Mojo Workers i Wax & Boogie Ft. Balta Bordoy el divendres, i Trizia Band i Sweet Marta & The Blues Shakers diumenge.

 

Cada any, la Societat de Blues de Rubí atorga la distinció de Soci d’Honor a alguna persona del món del blues, i aquest any el guardonat va ser el rubinenc Sergi Estella. El One Man Band fa una interpretació més actual del blues en la seva música i, fins al moment, té un disc publicat, anomenat Ho superes i et fots (2017).

 

Carles Pujante, el president de la Societat de Blues de Rubí, va quedar molt satisfet amb els resultats de l’edició d’enguany: “Aquest festival ha estat el millor amb diferència, quant a cartell com a l’assistència de públic. Des de divendres ja vam omplir la plaça, el dissabte es van omplir els carrers de la cantonada de la plaça i estem súper contents”. A més, també han volgut agrair la col·laboració dels comerços de la ciutat perquè, en molts d’ells, s’ha pogut veure en l’aparador el cartell del festival més algun detall diferent en cadascuna. “Això ens fa molta il·lusió perquè ja no és només el festival de la Societat de Blues de Rubí, sinó que ja comença a ser el Festival de Blues de Rubí. Aquest any sembla que el festival comença a formar part de la identitat de Rubí, i amb això estem encantats”, explicava  el president de la Societat.