El taller “Fem el bosc net” agrupa una quarantena de persones a la Biblioteca

És el primer dels 4 tallers pensats per conscienciar la cura del medi ambient
Els nens i nenes van crear un mural a partir de residus recollits del bosc
Els nens i nenes van crear un mural a partir de residus recollits del bosc | REDACCIÓ

El taller “Fem el bosc net” va arribar a la Biblioteca Mestre Martí Tauler el dissabte dia 9 de febrer a les 11h del matí davant d’una quarantena de persones. Aquest va ser el primer dels 4 tallers que s’han de celebrar amb l’objectiu de conscienciar els més petits de tenir cura del medi ambient.

 

L’activitat, que va anar a càrrec de l’entitat Catàrtic, tenia com a objectiu la creació d’un mural mitjançant diversos residus trobats al bosc. Aquests residus van ser recollits prèviament per l’entitat Caçadors de Trastets, i incloïen plàstics, reixes, tetrabrics, llaunes, ampolles, etc. Durant una hora, els rubinencs i rubinenques més menuts -l’activitat estava recomanada per nens de 5 a 10 anys- van poder explotar la seva vena artística amb tota mena d’objectes que els van permetre crear un mural d’allò més maco.

 

Aquest va ser el primer taller dels 4 que es faran a la Biblioteca, englobats en un projecte anomenat Trastlab. Aquest projecte anirà en col·laboració amb els diferents centres docents, l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquest conscienciar i sensibilitzar la població de la cura que cal tenir amb el medi ambient, i aprendre així a respectar-lo. Si vols saber quan se celebraran la resta de tallers, clica aquí per assabentar-te.

 

La Patrícia Bofill, membre de Catàrtic, valorava molt positivament el primer dels quatre tallers, ja que tant l’acollida com la participació van ser excel·lents. “Són tallers per conscienciar la població i els nens que han de netejar i tenir cura de l’entorn”, explicava la Patrícia. A més, afirmava que d’aquesta forma posaven el seu granet de sorra en l’ajuda a què els més petits siguin més conscients de la necessitat de tenir cura del nostre entorn.  

 

Adrià Martín, director de la Biblioteca Mestre Marí Tauler, afirmava que la idea que tenien pensada per tots els productes resultants dels tallers era la d’exposar-los en la biblioteca a partir de l’abril. “Som una fàbrica d’experiències i creiem que amb aquestes activitats creem experiències artístiques i també divulgatives”, explicava el director.

El mural resultant
El mural resultant del taller Fem el bosc net | REDACCIÓ