'El sexe a l'època romana' envaeix el Castell

La mostra, impulsada del Museu d'Arqueologia de Catalunya, es podrà visitar fins al 31 de març
El sexe a l'època romana ja es pot visitar al Castell
El sexe a l'època romana ja es pot visitar al Castell | N.E.

 

El Museu Municipal Castell acull aquests dies la mostra 'El sexe a l'època romana'. Aquesta exposició, produïda per l'Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya i que impulsa el Museu d'Arqueologia de Catalunya, es podrà visitar a la nostra ciutat fins al pròxim 31 de març.

 

La mostra recull pintures i objectes que desvetllen els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins al segle IV. Diferents textos ajuden a contextualitzar les peces mostrades. Entre ells, hi ha escrits d'autors clàssics com Ovidi o Sèneca. A l'exposició, s'hi poden trobar objectes de tipus religiós o amb finalitat ritual, elements de la vida quotidiana, peces de l'àmbit públic i de la intimitat domèstica.

 

Entre els diferents àmbits temàtics, s'hi troba el sexe dins i fora del matrimoni, amb referències a les pràctiques homosexuals, la prostitució i fins i tot les relacions amb animals. A més, també s'hi troben recursos de seducció de l'època o el protagonisme del sexe en la mitologia.

 

La mostra 'El sexe a l'època romana' està dirigida a un públic adult i inaugura la temporada expositiva d'aquest equipament.

 

El seu horari de visita és dimarts i dimecres de 16 a 20 h, dijous, divendres i dissabte d'11 a 14 i de 16 a 20 i diumenge d'11 a 14 h.