La Sala es converteix en la bugaderia de l'Italino Grand Hotel

Rubí acull l'estrena d'aquesta representació familiar de la Companyia La Tal
Escena de l'Italino Grand Hotel
Escena de l'Italino Grand Hotel | Cesar Font

L'escenari de La Sala es convertirà diumenge, 17 de març a les 18.30 h, en la bugaderia d'un gran hotel de Nova York. Allà, la persona que hi treballa, es passa el dia rebent llençols bruts per un costat i deixant els nets per l'altra. El dia de la representació se suposa que és el dia en el qual es declararà a aquella 'veu' que fa tants anys que escolta i que l'acompanya en la seva feina. 

 

Aquest és l'argument de l'últim espectacle de la Companyia La Tal que estrena a casa la seva obra 'Italino Grand Hotel'. Tal com ells mateixos el defineixen, es tracta d'un espectacle 'tendre - còmic' per a tots els públics.

 

La idea original sorgeix de la mateixa persona que l'interpreta, Jordi Magdaleno, i està dirigit per Tolo Ferrà. És la primera vegada que aquests dos fenòmens de les arts escèniques treballen plegats i han descrit aquest procés com "costós i alhora divertit". Ferrà ha explicat que, a diferència d'altres espectacles, 'Italino Grand Hotel' es tracta d'una creació on cada un dels quadres de la representació parteix d'una idea o concepte concret. 

 

La Companyia La Tal neix l'any 1986 i des d'aleshores ha evolucionat del pallasso clàssic fins a un univers propi fruit d'una profunda revisió sobre el món del clown. Marca pròpia de la companyia és la seva contundència estètica que tan aviat crea espectacles de sala com de carrer, per a tots els públics i representats arreu del món.

 

Escena de l'espectacle Italino Grand Hotel
Escena de l'espectacle Italino Grand Hotel | Cesar Font

 

Pròxims espectacles de La Xarxa

El 7 d'abril, també a La Sala, a les 12 h, la Companyia Festuc Teatre portarà l'espectacle de titelles 'Adéu Peter Pan', on es narra la història d'un avi amb la seva néta i de com els pares viuen aquesta relació.

 

El 12 de maig, de nou a les 12 h a La Sala arriba el Príncep Tutilao amb 'Mare Terra' on s'explicaran totes aquelles preguntes que els més petits de la casa fan als pares i que aquests no saben ni per on començar a contestar.

 

El 6 d'octubre, la Companyia Tutaquis i Transeduca porta la història "El Mostre dels Colors", llibre infantil de referència, que els nens i nenes podran veure escenificat. Aquest espectacle també serà a les 12 h a La Sala.

 

El 10 de novembre, un nou espectacle de titelles però que no té res a veure amb les de tota la vida. L'Estaquirot, que fa 50 anys que treballa, s'ha modernitzat i porta l'espectacle 'L'aventura d'avorrir-se'. Amb aquesta història segur que molts pares i mares reconeixen els seus petits. Tracta d'una nena que només funciona amb tauletes i telèfon mòbil i els seus pares la porten a casa dels avis. Allà comença a utilitzar la seva imaginació a partir d'un ànec de goma. La representació es farà a La Sala a les 12 h.

 

El 17 de desembre, com ja és habitual, La Xarxa col·labora amb La Marató de contes amb el programa de TV3.

 

Fa 30 anys que la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil espectacles de qualitat al públic rubinenc i durant el mes de setembre estan preparant alguna iniciativa per donar el tret de sortida a la temporada després de les vacances d'estiu.