Rubí acollirà l'estrena d''Italino Grand Hotel' de la Companyia La Tal

La nova temporada de la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil arriba carregada d'interessants propostes per a tots els públics
Italino Grand Hotel
Italino Grand Hotel | Cesar Font

 

La Companyia La Tal estrena a casa el seu últim espectacle 'Italino Grand Hotel', espectacle "tendre - còmic" tal com ells mateixos el defineixen. Després d'algunes prèvies per diferents pobles i ciutats de Catalunya, la funció s'estrenarà a Rubí el pròxim 17 de març, al Teatre Municipal La Sala a les 18.30 h.

 

La idea original sorgeix de la mateixa persona que l'interpreta, Jordi Magdaleno, i està dirigit per Tolo Ferrà. És la primera vegada que aquests dos fenòmens de les arts escèniques treballen plegats i han descrit aquest procés com "costós i alhora divertit". Ferrà ha explicat que, a diferència d'altres espectacles, 'Italino Grand Hotel' es tracta d'una creació on cada un dels quadres de la representació parteix d'una idea o concepte concret. 

 

L'espectacle narra la història de la bugaderia d'un gran hotel de Nova York on hi ha una persona que hi treballa i que es passa el dia rebent llençols bruts per un costat i deixant els nets per l'altra. El dia de la representació se suposa que és el dia en el qual es declararà a aquella 'veu' que fa tants anys que escolta i que l'acompanya en la seva feina. 

 

Italino Grand Hotel
Italino Grand Hotel | Cesar Font

 

 

Programació La Xarxa

La programació de la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil comença un mes abans de l'estrena de l''Italino Grand Hotel'. 

 

El 17 de febrer, a les 18.30 h, el Teatre Municipal La Sala donarà el tret de sortida d'aquestes representacions familiars amb 'Ludos Circurs Show'. Un espectacle de circ especial representat per cinc companyies andaluses que s'han unit per fer-lo possible. L'espectacle està dirigit a tota la família on grans i petits s'ho passaran d'allò més bé.

 

Després de l'estrena el 17 de març de l''Italino Grand Hotel', passem al 7 d'abril, també a La Sala, a les 12 h, on la Companyia Festuc Teatre portarà l'espectacle de titelles 'Adéu Peter Pan', on es narra la història d'un avi amb la seva néta i de com els pares viuen aquesta relació.

 

El 12 de maig, de nou a les 12 h a La Sala arriba el Príncep Tutilao amb 'Mare Terra' on s'explicaran totes aquelles preguntes que els més petits de la casa fan als pares i que aquests no saben ni per on començar a contestar.

 

El 6 d'octubre, la Companyia Tutaquis i Transeduca porta la història "El Mostre dels Colors", llibre infantil de referència, que els nens i nenes podran veure escenificat. Aquest espectacle també serà a les 12 h a La Sala.

 

El 10 de novembre, un nou espectacle de titelles però que no té res a veure amb les de tota la vida. L'Estaquirot, que fa 50 anys que treballa, s'ha modernitzat i porta l'espectacle 'L'aventura d'avorrir-se'. Amb aquesta història segur que molts pares i mares reconeixen els seus petits. Tracta d'una nena que només funciona amb tauletes i telèfon mòbil i els seus pares la porten a casa dels avis. Allà comença a utilitzar la seva imaginació a partir d'un ànec de goma. La representació es farà a La Sala a les 12 h.

 

El 17 de desembre, com ja és habitual, La Xarxa col·labora amb La Marató de contes amb el programa de TV3.

 

Fa 30 anys que la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil espectacles de qualitat al públic rubinenc i durant el mes de setembre estan preparant alguna iniciativa per donar el tret de sortida a la temporada després de les vacances d'estiu.