Rubí acollirà a 22a Trobada Nacional dels Tres Tombs

La trobada començarà el 10 de gener amb el pregó i la festa continuarà els dies 3, 4 i 5 de maig
Exposició de carros per la Festa dels Tres Tombs
Exposició de carros per la Festa dels Tres Tombs | Núria Escudé

 

La Federació Catalana dels Tres Tombs ha escollit Rubí com la Capital per a la celebració d'aquesta festa l'any 2019. El pregó es farà el 10 de gener i la festa com a tal serà els dies 3, 4 i 5 de maig. Es preveu la participació en la trobada d'enguany de més d'una norantena de municipis. Per tal de facilitar la logística dels participants, en aquesta ocasió l'inici i final del recorregut es farà a la Masia de Can Serra igual que l'esmorzar del traginer.

 

Manel Bamala, president de la Societat Sant Antoni Abad ha afirmat que "ser la capital dels Tres Tombs és una bona manera de celebrar els 160 anys de la nostra Societat que som els que organitzem aquesta festa a Rubí". Pel que fa al Casino Espanyol, molt vinculat a la història dels Tres Tombs a la ciutat, en aquesta edició no estarà disponible, ja que estarà en obres al mes de maig.

 

Aquesta setmana s'ha fet la presentació de la celebració a El Celler on també s'han revelat els noms de qui seran alguns dels seus protagonistes. Montserrat Comellas serà l'encarregada de llegir el tradicional pregó el 10 de gener a El Celler, Manel Acebedo serà el banderer i Maria Josep Boix i Sandra Martínez seran les cordonistes.

 

Acte de presentació de la nova edició dels Tres Tombs
Acte de presentació de la nova edició dels Tres Tombs | Núria Escudé

 

L'acte de presentació també ha comptat amb tota una col·lecció de carros cedits per Cerdanyola, Martorell, Molins de Rei i la nostra ciutat. Aquesta mostra es podrà visitar a El Celler fins al 9 de desembre. L'exposició pretén unir dos elements representatius del passat pagès de la ciutat: el vi i els carros. D'aquesta manera, es recorden altres oficis que també han utilitzat aquest mitjà de transport com, per exemple, l'antic carro de bombers de la ciutat. 

 

Exposició de carros a El Celler
Exposició de carros a El Celler | Núria Escudé