El Pregó dels Tres Tombs reuneix unes 200 persones a El Celler

Es tracta del tret de sortida de la Trobada Nacional que es farà el primer cap de setmana de maig a Rubí
Pregó de la trobada nacional dels Tres Tombs
Pregó de la trobada nacional dels Tres Tombs | N.E.

 

La rua dels Tres Tombs a Rubí enguany, commemora una doble celebració. D'una banda, la Societat Sant Antoni Abad compleix 160 anys d'història. D'altra banda, la Federació Catalana dels Tres Tombs ha escollit Rubí com la Capital per a la celebració d'aquesta festa a nivell nacional. Per aquest motiu, el Pregó ja avançava el caràcter especial d' aquesta celebració tan important per la ciutat.

 

Després dels tres trets dels traginers, ha començat al Celler aquesta especial celebració. El president de la Societat Sant Antoni Abad, Manel Bamala, ha explicat que les activitats que es duran a terme, fa anys que es prepara des de l'entitat rubinenca. De fet, l'anterior president Miquel Vivancos fins a la seva mort l'agost de 2016, va ser qui va iniciar aquest projecte que veurà la llum enguany. La principal novetat d'aquesta edició és que la concentració es farà a la Masia de Can Serra, ja que està previst que assisteixin molts més assistents que en les edicions habituals. A més, en aquesta ubicació, els vehicles tindran més lloc per descarregar.

 

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Andreu Bernadàs, ha assenyalat la importància del Pregó per dos motius: d'una banda perquè suposa la presentació de la temporada, en la qual es duran a terme 88 cavalcades a diferents pobles i ciutats catalanes, i, de l'altra perquè suposa el tret de sortida de la Trobada Nacional que es durà a terme a Rubí. "Per nosaltres és un orgull i estem segurs que aquest any amb la participació de l'entitat rubinenca i amb la col·laboració de les entitats associades es farà una de les millors trobades que fins ara s'hagin pogut aconseguir", assegura Bernadàs.

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, s'ha mostrat molt orgullosa que Rubí sigui l'indret escollit per aquesta trobada nacional: "és un honor i ens sentim satisfets per una banda, i orgullosos per una altra, i esperem estar a l'altura com a ciutat d'aquesta celebració".

 

Montserrat Comellas ha estat l'encarregada de llegir el tradicional pregó a El Celler, Manel Acebedo ha esta el banderer i Maria Josep Boix i Sandra Martínez, les cordonistes. Un pregó amb el qual, a més, s'ha estrenat bandera dels Tres Tombs.