Miquel Mas exposa els seus 'Retrats de la posteritat'

Guarneixen la mostra els relats del periodista i escriptor Joan Manuel Tresserras
Miquel Mas i els retrats
Miquel Mas i els retrats | Cedit

 

L'artista local Miquel Mas inaugura aquest divendres, 7 de juny, la seva mostra 'Retrats de la posteritat' a l'espai Lectors al Tren! L'exposició consisteix en una sèrie de quadres amb tècnica mixta que Mas ha anat fent al llarg de vint-i-quatre anys. Acompanyen les pintures uns micro relats del periodista, escriptor i professor de la UAB Joan Manuel Tresserras qui deixa anar la seva imaginació i, inspirat en els personatges amagats dins els quadres, explica unes històries extravagants i potents plenes de referents literaris, històrics i artístics.

 

En el pròleg del llibre de relats que acompanya la mostra, Tresserras explica que Miquel Mas va jugar amb aquesta vena onírica, romàntica i enigmàtica per combinar elements gòtics del monstruari de Lovecraft amb detalls de suaus ondulacions modernistes i l'adopció d'una sintaxi acostada a la de Francis Bacon. Els Retrats de la posteritat són un acte de llibertat.

 

La mostra es podrà visitar a l'espai del carrer Magí Ramentol fins al pròxim 3 d'agost. L'acte d'inauguració de la mostra la faran aquest tàndem literari - artístic divendres a partir de les 19 h.