L'InFest més gore torna a Rubí

El 12 i 13 de juliol a la plaça del Celler de Rubí
La regidora de Joventut, Annabel Cuesta, els organitzadors de l'Infest disfressats de cuques, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez
La regidora de Joventut, Annabel Cuesta, els organitzadors de l'Infest, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez | Redacció

Disfressats de cuques. Així és com han presentat un any més Imanol Fernández i Ignasi Muñoz la quarta edició de l’InFest, el festival internacional de curtmetratges de terror, fantàstic i freak de Rubí.

 

El festival d’enguany, considerat pels seus organitzadors “com la millor selecció de curtmetratges de tota la història de l’InFest”, tindrà lloc el 12 i 13 de juliol a la plaça del Celler de Rubí.

 

Durant els dos dies que duri el festival es farà un passi de 21 curts, més un fora de concurs, i el públic haurà d’escollir el millor. “Estem molt contents amb la selecció de curtmetratges” ha afirmat Fernández, qui ha assegurat que “aquest InFest serà molt gore”.

 

L'InFest tindrà lloc al Celler de Rubí el 12 i 13 de juliol
L'InFest tindrà lloc al Celler de Rubí el 12 i 13 de juliol | Redacció

 

Terror, actuacions musicals i altres novetats

 

Amb un to humorístic constant, els organitzadors del festival han anat desgranant totes les activitats que es duran a terme durant els dos dies de festival. A banda de l’emissió dels curtmetratges seleccionats, molts d’ells procedents de l’estranger, també hi haurà actuacions musicals i tota mena d'activitats ambientades en el món del cinema de terror i freak.

 

El divendres a les 21 h actuarà La Sonik DJ i posteriorment el grup F.A.N.T.A., “que són Los Ramones però vius”, en paraules de Fernández. L’endemà en el mateix horari serà el torn del dj A.C.M.E, un imprescindible en tota festa rubinenca, i tot seguit el trio de València, Aullido atómico.

 

Una de les principals novetats és l’espai reservat per a maquillatge zombi i un mercat de botigues de l’horror, amb objectes freaks i de pel·lícules de terror, com pòsters de pel·lícules mítiques del gènere i caps decapitats.

 

En aquesta edició també hi haurà una mostra fotogràfica, un programa de ràdio en directe en el qual Ignasi Muñoz parlarà amb el mateix Freddy Krueger, i una xerrada de les Bloody Girls, al voltant del paper de la dona dins el cinema de terror.

 

Els més petits no podran veure els curtmetratges de terror però per a ells s’ha preparat  l’InfestKids. D’aquesta manera podran veure l’oscaritzada pel·lícula ‘Coco’ a la Biblioteca Mestre Tauler. Després de la seva projecció, un grup de dol de la Funerària de Terrassa, especialista en la matèria, els acostarà al tractament de la mort i la pèrdua als infants i les seves famílies.

 

No sabem si de veritat o no, els organitzadors del festival també han afirmat que volien llençar litres i litres de sang des de la teulada del Celler però l’Ajuntament no els hi ha permès.

 

Cartell de l'Infest 2019 a Rubí.
Cartell de l'Infest 2019 a Rubí | Cedida

 

Marató de curtmetratges de terror

 

Tant divendres com dissabte es projectaran curtmetratges que optaran a ser un dels guanyadors entre el públic com a millor curt de terror fantàstic i freak. Cada passi de curtmetratges projectarà films procedents de països com França, Països Baixos, Canadà i Espanya.

 

Fora de concurs es projectarà ‘La celda dual’, una cinta del rubinenc Ignació Malagón i la Lombarda Films, on dos estudiants entren dins d’un videojoc maleït que converteix el pis llogat on viuen en una presó terrible.

 

Un festival de gran èxit entre el públic jove

 

Durant la presentació oficial del festival, han estat presents el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Rubí, Moisés Rodríguez, qui ha destacat la proposta com “un model d’èxit, consolidat i de molta qualitat”. Rodríguez ha recordat que es tracta d’una iniciativa “que fa marca de ciutat a partir de la creativitat”.

 

El regidor ha assegurat que “és un festival de molt d’èxit entre el públic més jove. Hem invertit 11.000 euros en una activitat que considerem molt important per al jovent de Rubí”. De fet, Rodríguez ha calculat que cada edició la plaça del Celler pot arribar a reunir entre 800 i 1.000 persones aficionades al cinema de terror i l’imaginari freak.

 

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Annabel Cuesta, ha posat l’accent en el vessant social del festival: “estem molt contents que es parli de qüestions de gènere en aquest festival i que el paper de les dones hi tingui un espai”, al·ludint a la xerrada de les Bloody Girls.

 

TOT Rubí és un dels membres col·laboradors d’aquest festival.

 

Podeu veure l’anunci de la nova edició de l'InFest: