L'Arxiu Municipal s'amplia amb la donació de documents de Josep Font sobre la República i la Guerra Civil

Dibuixos i escrits de les Escoles Ribes, fotografies i manuscrits d'un diari de guerra, entre altres formen aquesta donació
L'Alcaldessa i el regidor de cultura han analitzat els documents cedits
L'Alcaldessa i el regidor de cultura han analitzat els documents cedits | Lali Álvarez

 

Aquesta setmana, l'Arxiu Municipal ha ampliat el seu fons amb la donació de tot un seguit de documents històrics i culturals que pertanyien al rubinenc Josep Font Roca, mort l'any 2012. Durant la donació, l'alcaldessa de la ciutat Ana María Martínez ha signat el contracte de cessió amb els fills del difunt, Jaume i Pere Font Martí. 

 

Aquests documents cedits estan datats del temps de la República i de la Gerra Civil. Inclouen tres fragments manuscrits d'un diari de guerra (1938-1939), cinc llibretes amb dibuixos i altres escrits de les Escoles Ribas (1932-1933), una dotzena de fotografies, tres programes del Centre Democràtic Republicà, tres cartes i dues cartilles militars, una de l’època republicana i una altra del franquisme.

 

Ara que aquests documents han passat de fons privat a mans de l'Ajuntament, els converteix en una nova font d'informació històrica per a tota la ciutadania. De fet, amb el contracte signat aquesta setmana, el Consistori es compromet a custodiar i assumir les despeses de conservació i restauració del material cedit, així com a posar el conjunt dels documents a disposició dels investigadors i del públic en general.