L'artista local Joaquim Conca exposa els seus dibuixos de la flora i la fauna de la Riera

L'espai Lectors al tren acull aquesta mostra fins el 30 de gener
Quim Conca
Quim Conca amb la seva exposició de l'espai Lectors al Tren | N.E.

 

Fa uns anys, l'artista local Joaquim Conca va realitzar unes il·lustracions sobre la fauna i la flora que es pot trobar a la Riera de Rubí. Aquells dibuixos es poden trobar als panells que hi ha ubicats al costat del pont del carrer Cadmo. Allà, hi ha el mirador, amb unes columnes vermelles, en referència als orígens de la ciutat, el nom Rivo Rubeo i el color vermell de la riera en els seus inicis. Amb els dibuixos de'n Quim s'hi pot trobar la informació referent a les espècies de plantes i animals que hi ha als voltants del riu que travessa Rubí.

 

Panel informatiu la riera
Panell amb els dibuixos de Quim Conca a la riera | N.E.

 

 

L'exposició que es podrà veure a l'espai Lectors, al tren!, ubicat al carrer Magí Ramentol, 3, fins al 30 de gener són els originals dels dibuixos que trobem a l'altre costat de la Riera. A en Quim Conca li agrada molt sortir i passejar però en el moment de dibuixar és quan troba una pau especial. A més, la natura és una temàtica molt utilitzada i admirada per aquest il·lustrador botànic. I és que, abans d'elaborar les seves obres d'art, en Quim Conca observa allò que després plasmarà. Aquest espai natural, a més, és un entorn molt especial perquè es troba molt a prop del centre de la ciutat i hi ha molts rubinencs i rubinenques que no el coneixen. I la tècnica que utilitza, el llapis, li permet treballar molt amb la textura.

 

Quim Conca
Exposició de l'artista local Quim Conca | N.E.

 

Per la Montse Marcet, de l'espai Lectors, al tren!, "és molt important ensenyar que a Rubí es fan moltes coses i molt treballades. Per això fem aquestes exposicions entre les quals hi ha artistes internacional i també artistes locals com en Quim Conca". Aquest entorn, habitualment acull exposicions d'obres que es poden trobar també en algun llibre. Aquesta és la seva manera d'unir l'art i la literatura. És per aquest motiu que no es tracta d'una llibreria, sinó d'un espai de llibres, l'espai Lectors, al tren!

 

Inauguració exposició
Inauguració de l'exposició de l'artista local Quim Conca | Cedit

 

 

A més, el pròxim dissabte 19 de gener, Yasmina Capó durà a terme un taller d'estampació amb plastidecors basat en els dibuixos de la sèrie Medi Natural de la Riera de Rubí que hi ha exposada a l'espai Lectors, al tren!. La cita tindrà lloc a les 12 h i cal fer inscripció prèvia.