L'art i la pagesia tornen a ser les protagonistes de la 23a Fira de Sant Galderic

La col·laboració de diverses associacions fan possible l'ampli programa de la tradicional fira rubinenca
Representació política i associacions que participen a la Fira de Sant Galderic
Representació política i associacions que participen a la Fira de Sant Galderic | LO

El 21 d'octubre, Rubí tornarà a acollir la Fira de Sant Galderic. Enguany, és la primera fira organitzada per la nova junta de l’Associació Sant Galderic de Rubí, però la 23a que se celebra a la ciutat.

 

Moisés Rodríguez, regidor de Cultura, Rafael Güeto, regidor de Comerç i Ariadna Benavides, la presidenta de l’associació, han presentat aquest dimarts la 23a edició de la Fira de Sant Galderic, una fira que està “totalment consolidada” i que s’ha convertit “en la primera fira de tardor” segons Rodríguez.

 

Activitats paral·leles a la 23ª Fira de Sant Galderic

 

Un Mercat amb molt Art (del 13 al 21 d’octubre al Mercat Municipal de Rubí). En totes les parades del Mercat Municipal de Rubí hi haurà exposades diferents imatges d’artistes reconeguts, amb temes relacionats amb l’art i la pagesia. Amb aquesta activitat que vol promoure els productes del mercat i dels pagesos i fer-los visibles en grans obres d’art.


 

El dissabte 14 d’octubre, de les 9 a 12 h, es farà una visita guiada a la Masia de Can Pi de la Serra. En principi hi haurà una exhibició de llaurat amb tracció animal, i s’oferirà un esmorzar als assistents. El preu de la visita guiada és de 5€ i es pot comprar al carrer Sant Ignasi, 2. Aquesta activitat l’organitzada per l’Associació d’Arraiers de Sant Antoni Abad de Cerdanyola

 

La Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà a partir del 13 d’octubre una exposició d’eines agrícoles i calendari del pagès, La Masia Can Ramoneda i la de Can Xercavins han aportat eines. El dia 21 d’octubre l’exposició es traslladarà al centre de la Fira de Sant Galderic.


 

 

23a Fira de Sant Galderic

La fira com a tal se celebrarà el dissabte 21 d’octubre, i les activitats estaran emplaçades a la plaça del Dr. Guardiet, a la plaça Catalunya i als carrers del centre, entre les 10 h del matí i les 21 hores.

 

Activitats de la Fira de Sant Galderic

 

14a Fira Retro Clàssic (de 10 a 21 h. Plaça Salvador Allende) A càrrec de Amics dels automòbils antics de Rubí.

 

Art al carrer (de 10 a 20 h. Plaça del Dr. Guardiet) Es farà una demostració de pintura urbana i pintura sobre roba a càrrec de l’artista, Patricia Miralles.

 

Aula de Natura (de 10 a 19 h. Solar ERC a la Plaça del Dr. Guardiet) Serà un espai per famílies amb activitats pedagògiques pensades per a tothom. Aquesta activitat va a càrrec d’Aula entorn Rural Can Jordi. En aquest mateix espai hi haurà una exposició d’eines agrícoles i calendari del pagès i una exposició de carbasses gegants i també de molts tipus diferents, aquesta a càrrec dels Boines negres de Sant Feliu de Codines, cultivades per J. Maria González.


 

 

16a Trobada de col·leccionistes de plaques de cava, de 10 a 14 h a la plaça del Dr. Guardiet, a càrrec de l’Associació de col·leccionistes de plaques de cava.

 

De les 10.30 a les 11.30 h, un grup de grafiters decoraran un remolc de pagès, per reivindicar la unió entre tradició i modernitat. Ho farà Naïm Cuevas & CO. Aquest remolc es convertirá en el photocall d’art i pagesia perquè tothom es faci fotos amb ell utilitzant el hashtag #santgaldericrubi2017.

 

 

De les 11 a les 13 h, es faran diversos tallers d’art a la plaça del Dr. Guardiet. Aquests tallers aniran a càrrec de professors de l’escola edRa, i seran de plàstica per a infants, una demostració de Rakú i de cocció amb llet i una demostració d’estampació de samarretes; així com Jocs tradicionals per a tothom a càrrec d’Òmnium cultural i els Tallers familiars de Què plantem a la tardor? i Cardem i filem per fer llana com abans, a càrrec d’Ecobodum, Obrador Xisqueta.


 

La música també estarà present amb l’Escola de Música Pere Burés de les 11.30 a les 12.30 h a la plaça del Dr. Guardiet. De les 13.30 a les 14.30 h es farà un vermut musical a càrrec de Jazz Rubí Ensemble. A partir de les 17 h, hi haurà Música en moviment a càrrec de l’Associació Rubí musical s. XXI pels carrers del centre.

 

Pels més menuts hi haurà un espectacle infantil “El conte d’en Patufet” a càrrec de la locutora i periodista Lídia Juste i de l’escriptor i dibuixant Enric Larreula, a les 12.30 h a la plaça del Dr. Guardiet.

 

 

La 21a Diada Castellera començarà a les 17 h amb la Plantada de gegants, a càrrec de la Colla de gegants de Rubí, del Teresa Altet, del Pinar i de Ca n’Alzamora. A les 19 h s’aixecarà el pilar del Castell, amb els Castellers de Rubí.


 

 

A les 17.30 h començaran les Danses Tradicionals, amb l’ Escola de l’esbart dansaire de Rubí, escola de sardanes Flor de neu i Foment de la sardana i a les 19.30 h es farà la Ballada de gegants, amb la Colla de gegants de Rubí, del Teresa Altet, del Pinar i de Ca n’Alzamora

 

 

El Sorteig de la panera de Sant Galderic es farà a les 20.15 h. Es podran comprar els tiquets a la parada de l’organització durant la Fira. I a les 21.30 h es farà la Botifarrada popular a càrrec de Tast d’Art, esdeveniments.

 

 

La Fira de Sant Galderic acabarà amb el musical De Brodway a Rubí amb Dinàmic Crescendo a les 22.30 h.

6a De tapes per la Fira

 

Rafael Güeto ha explicat la 6a edició De tapes per la ciutat. Enguany, del 12 al 15 i del 19 al 21 d’octubre, 23 bars i restaurants de Rubí tindran una tapa, que es podrà aconseguir per 2,5 € i que, com a novetat d’aquest any, no anirà acompanyada d’una cervesa obligatòriament, sinó que cada restaurador escollirà quina beguda marida millor amb la tapa. Com a novetat també, la votació es farà a través de l’app Rubí ciutat, “reduint residus”, tal com ha explicat Benavides. Entre totes les persones que votin es sortejaran 3 vals de 30 euros per sopar en qualsevol dels bars participants.


 

 

5a Recapta d’Aliments

 

La Fira de Sant Galderic és molt més que una fira. S’uneixen branques diferents com la cultura, el comerç i la solidaritat, aquesta última representada pel 6è Recapte d’aliments, que es farà al Condis la Mariona, a l’avinguda Barcelona. Serà per cobrir les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables de Rubí: oli d’oliva, farina, llaunes de tonyina i de tomàquet fregit, sucre i llet i també productes d’higiene personal i per a la llar. Ho organitza la Taula d’entitats per a la inclusió social (ASAV Rubí, Càritas Arxiprestat de Rubí, Creu Roja i Frater Nadal).
Comentaris

envia el comentari