L'Antiga Estació acull l'exposició del centenari de l'arribada del tren a Rubí

La mostra es podrà visitar fin el 19 de gener
13 setembre 1918, dia de l'arribada del ferrocarril. La dona amb el fill en braços és Margarita Comforto, barcelonina estiuejant a Rubí
13 setembre 1918, dia de l'arribada del ferrocarril. La dona amb el fill en braços és Margarita Comforto, barcelonina estiuejant a Rubí | Agustí Soro. Fons Algans. AMRU

L'exposició Cent anys de Tren a Rubí, ubicada a l'Antiga Estació, mostra mitjançant 4 àmbits l'evolució de Rubí des de l'arribada del primer tren fins a l'actualitat.

La primera part de la mostra engloba el Rubí de finals del segle XIX, De Vila a ciutat i Temps de Repressió. La segona part descriu la inauguració del ferrocarril i els temps de progrés i modernitat que portà aquesta fita. El tercer àmbit explica l'època d'esplendor dels anys 20 i 30 del segle XX, els temps de la guerra i arriba fins a la rierada de 1962. El quart i últim ambient presenta la història dels FGC des del seu naixement l'any 1979 amb gestió directa de la Generalitat de Catalunya, passant el nou període expansiu de la ciutat de Rubí a finals dels anys 80 del segle XX i finalitza amb la inauguració de la nova estació dels FGC el 14 de setembre de 1993.


  

  

Les fotografies que s'hi poden trobar a la mostra són imatges antigues en gran i mitjà format provinents de l'arxiu de Rubí, de l'Arxiu de FGC, de l'Arxiu Nacional de Catalunya i de l'Arxiu del Centre d'Estudis del Transport.

  

  

El centenari de l'arribada del tren a la ciutat es commemorarà amb diversos actes durant aquest any. L'efemèride també serà molt present a la Festa Major, ja que protagonitzarà algunes de les activitats del tradicional mercat de l'illa de vianants.

 
Comentaris

envia el comentari