El Grup de Col·laboradors del Museu dedica el seu butlletí a la història del tren a Rubí

En aquesta edició, el grup ha comptat amb el suport de l'Ajuntament
Tren Brill arriba a Rubí al 1918
Tren Brill arriba a Rubí al 1918 | Cedit

El Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí - Centre d'Estudis ha publicat el seu butlletí semestral en un monogràfic dedicat a la història del tren a Rubí. El motiu és la celebració del centenari de l'arribada del primers automotors Brill fabricats a Filadèlfia, que serien els protagonistes de la línia de ferrocarril entre Barcelona i les poblacions de Terrassa i Sabadell.

 

La publicació, que ja es pot trobar a les principals llibreries de Rubí, fa un repàs de tota la història del tren a la ciutat de la ma de diferents historiadors i expert en la matèria. Obre aquesta edició l'article de l'historiador Lluís Garcia i mostra com eren les comunicacions entre Rubí i la ciutat comtal abans de l'arribada del tren. 


 

Eduard Puigventós explica les festes que tingueren lloc a la vila en relació amb aquest esdeveniment i de com alguns comensals importants s'intoxicaren al banquet del Teatre Domènech.

 

Jaume Ribot i Jaume Fernández, experts en història dels trens, ofereixen un article sobre la història dels Brill.

 

Enric Escofet explica la trajectòria històrica del tren a Rubí fins al 1993, quan es va contruir la nova estació. 

 

Una entrevista a càrrec de Guifré Lloses a Francesc Amat, que dedicà gran part de la seva trajectòria professional a la línia ferroviària, completa el cicle de treballs dedicats al tren.


 

El butlletí el tanca una col·laboració de Jordi Vilalta sobre la història de les excavacions arqueològiques a Can Fatjó, ja que la construcció de la via va provocar el seu inici.

Tren granota entrant a l'Estació de Rubí
Tren granota entrant a l'Estació de Rubí | Cedit

 

 

Amb motiu de la celebració del centenari del Ferrocarril, s'hi van dedicar diversos actes durant la Festa Major de la ciutat i, a més, l'Antiga Estació recull un conjunt d'instantànies històriques amb el títol Cent anys de tren a Rubí fins el 19 de gener.
Comentaris

envia el comentari