Els Gegants de Rubí visiten Manresa i el circuit de Montmeló

Els gegants de Rubí han participat en l'Aplec Internacional celebrat a la capital del Bages

 

 

Aquest cap de setmana els gegants rubinencs van fer acte de presència a Manresa i Montmeló
Aquest cap de setmana els gegants rubinencs van fer acte de presència a Manresa i Montmeló | Marc Albert López i Extremera

El passat dissabte 12 de maig els gegants rubinencs van visitar Manresa amb motiu de la celebració de l'Aplec Internacional, aprofitant que la capital del Bages enguany és la capital de la cultura catalana. Dissabte al matí, els gegants de Rubí es van plantar al passeig de Pere III amb la resta de grups participants en l'Aplec, vinguts d'arreu de Catalunya.

 

A les 11 hores va començar la cercavila, que va recórrer el centre de Manresa des del Lloc de plantada al Passeig Pere III fins a la Plana de l'Om, on es van presentar les entitats participants. A les 12 hores es va fer la presentació i bateig del nou capgròs d'Adifolk (que es diu Folk), el qual representarà l'entitat de difusió folklòrica a tot arreu. El matí es va tancar amb un acte institucional dins del Saló de plens de l'Ajuntament de Manresa.


 

A la tarda, les activitats es van traslladar al Parc de l'Agulla de Manresa, on es van realitzar jocs tradicionals per la canalla, concert de música de banda, audició de sardanes i un espectacle multidisciplinari anomenat "La Màgia del Parc", que va comptar amb actuacions de tots els grups de cultura, acabant amb una mostra de foc, música folk i havaneres.

 

D'altra banda, diumenge la Colla gegantera va realitzar una sortida a Montmeló, coincidint amb el Gran Premi de Fórmula 1, per dur a terme diverses activitats de cultura popular i tradicional catalana, entre elles una trobada de gegants especial amb 23 colles geganteres i 90 gegants. A les 8 del matí, moment en el qual es van obrir les portes del circuit, les colles de gegants ja es trobaven plantades a l'interior d'aquest amb l'objectiu de donar la benvinguda al públic, i durant tot el matí es van celebrar diferents activitats relacionades amb la cultura popular, com petites cercaviles i ballades de gegants.


 

La pròxima activitat gegantera de la Colla es durà a terme a Rubí el dilluns 21 de maig, dia en el qual els gegants rubinencs participaran en el tradicional Aplec de Primavera i la Festa dels Xatos.
Comentaris

envia el comentari