“El fotógrafo de Mauthausen” estrenarà el Cicle Gaudí del 2019 a Rubí

L’Academia del Cinema Català també ha apostat per “Petra” i “Entre dos aguas”
Mario Casas, el protagonista de El fotógrafo de Mauthausen
Mario Casas, el protagonista de El fotógrafo de Mauthausen | CEDIDA

 

El fotógrafo de Mauthausen” ha estat la pel·lícula escollida per l’Acadèmia del Cinema Català per inaugurar la nova temporada del Cicle Gaudí a Rubí. En el Teatre municipal la Sala es posaran també les pel·lícules “Petra” i “Entre dos aguas” durant el primer trimestre del 2019.

El 17 de gener serà el dia que projectaran “El fotógrafo de Mauthausen” al teatre la Sala. La pel·lícula, dirigida per Mar Targarona, està protagonitzada per Mario Casas, Alain Hernández i Macarena Gómez i tracta sobre Francesc Boix, un pres que fa fotografies en el camp de concentració de Mauthausen. Amb l’ajuda d’un grup de presos espanyols, intenten demostrar a la resta del món les atrocitats que cometen els nazis gràcies a les fotografies que realitza Boix i que serien decisives per als judici de Nurenberg el 1946. Aquesta pel·lícula compta amb 9 nominacions als premis Gaudí.

Pel que respecta als altres dos films, “Petra” es projectarà el 15 de febrer i, “Entre dos aguas”, el 15 de marc. Rubí és un dels 17 municips barcelonins que formen part del Cicle Gaudí i el Teatre la Sala participa en aquest cicle des de 2016.