La festa de l’Institut l’Estatut triomfa en una jornada solidària per La Marató

Al llarg del dia es van passar fins a un miler de persones per la plaça Doctor Guardiet
Aquest és el setè any que L'Institut l'Estatut col·labora amb la Marató
Aquest és el setè any que L'Institut l'Estatut col·labora amb la Marató | REDACCIÓ

La jornada d’ahir, 1 de desembre, va ser molt especial per als alumnes de l’Institut l’Estatut. Des de les 10h del matí fins a les 16h, els alumnes de primer de batxillerat de l’Estatut van organitzar tot un seguit d’activitats per tal de recaptar diners per la Marató, que aquest any està dedicat al càncer. Fins a un miler de persones es van passar per la plaça Doctor Guardiet, el lloc on es va celebrar la jornada, durant les 6 hores que va durar.

El dia va començar a ritme de batucada, que es va passejar pels carrers principals fins a arribar a la plaça principal. A continuació, els assistents van poder gaudir d’una xocolatada, tot i que en les diverses paradetes de la plaça també hi havia més tapes on podien escollir.

A continuació es va seguir amb el pregó, que va anar a càrrec d’ÀngelRamírez, antic alumne de l’Institut i que va ser un dels organitzadors de la primera edició que va col·laborar amb la Marató, ja que aquest no és el primer any que ho fan. La tradició va començar el curs del 2012-2013, quan un dels alumnes de primer de batxillerat tenia càncer i, precisament, aquell any de la Marató també el dedicaven a aquesta malaltia. Els alumnes van decidir organitzar algunes paradetes per vendre petites coses de menjar o de decoració i recaptar diners per la Marató. Totes les edicions es van celebrar en l’Institut l’Estatut, però aquest any és el primer que se celebrava en la plaça Doctor Guardiet.

Seguint amb el programa, es va fer una sèrie d’activitats culturals com Gegants, el Foment de la Sardana, els Castellers i l'Esbart Dansaire de Rubí. Fins i tot es va celebrar una cursa solidària d’una llargada de 2 km amb un fàcil accés per tal que hi pogués accedir com més gent millor. També hi va haver un espai per la música, ja que artistes com Sergi Estella, Isaak Aguilà, Pops, Alvians i DJ Roger van donar el punt musical de la jornada.

Fins i tot va haver-hi lloc pel motor, ja que a les 11:30h es va fer una concentració de motos. Per últim, la jornada va finalitzar amb sortejos dels productes que havien donat més d’una seixantena de comerços de Rubí.

Dani Pernas, un dels principals organitzadors, valorava molt positivament la jornada. “S’ha omplert la plaça, hem recaptat força més que altres anys i, a nivell de participació i d’assistents, estem molt contents”. L’esdeveniment ha comptat amb les ajudes i la col·laboració de l’Ajuntament, les escoles Pau Casals i Montessori, i totes les entitats participatives.