La dona, figura destacada del cap de setmana

Els festivals “No woman No fest” i el “Fempop” han ocupat una agenda dedicada al feminisme
Liz Lawrence, una de les artistes convidades al Fempop
Liz Lawrence, una de les artistes convidades al Fempop | REDACCIÓ

 

 

El Dia internacional de la Dona va marcar el tret de sortida a un cap de setmana on les protagonistes, sense cap mena de dubtes, han estat les dones. Així s’ha reflectit en l’agenda, que ha deixat dos esdeveniments destacats: el festival “No woman No fest” i el “Fempop”.

 

El Celler va acollir dissabte el “No woman No fest, un festival interdisciplinari que tenia com a objectiu donar una mostra del paper de les dones en el món artístic, ja fos en pintura, poesia, música... Des del migdia fins a la matinada es van fer una successió d’activitats, que començaven amb una taula rodona sobre feminisme interseccional i seguien amb la presentació de la revista Obre els ulls, dedicada a l’art juvenil rubinenc. Durant la tarda es van realitzar una sèrie de concerts on el gran talent va ser l’element comú en tots ells. Marta B, Alba Mirás, Mía Fuentes, l’Arenga, Chapaos a la Nueva i, finalment, PD Peluda i els DJ de La Sonik van posar la nota musical de la jornada, que va acabar sent un èxit tot i ser la primera edició d’aquest festival.

 

L’Ateneu va ser el lloc escollit per celebrar diumenge el “Fempop”, un festival itinerant on s’intenta donar veu a les dones. “Volem aconseguir que es parli d’aquest problema real, ja que hi ha una desigualtat molt gran en molts sectors, però sobretot en la música”, afirmava Mabel Alonso, membre de la productora Son Canciones, qui va organitzar el festival.

 

Des de la política d’igualtat de l’Ajuntament de Rubí es va decidir apostar i finançar aquest festival, que ha comptat amb la presència de 3 artistes: Aisha Burns, Eliza Shaddad i Liz Lawrence. Aisha Burns és una cantant vinguda de Massachussets que combinava la seva guitarra acústica i el violí amb la guitarra elèctrica del seu acompanyant en l’escenari, Jacob Kenobi. La segona artista era Eliza Shaddad, una músic vinguda des de Londres que feia una barreja de música sudanesa i escocesa. La seva veu i la seva guitarra elèctrica van aconseguir que ningú pogués treure els ulls de sobre de l’escenari i gaudís de la magnífica actuació. Per últim, la tercera artista va ser Liz Lawrence, una músic londinenca que va debutar el 2013 amb el seu àlbum “Bedroom Hero” i que va barrejar el so de la seva guitarra elèctrica amb les bases prèviament gravades.

 

A més d’apostar per la música, el festival també va cedir un espai per les artistes locals, que van posar les seves creacions a disposició de tot aquell que volgués comprar-les. Una de les artistes era Marte al Sol, que va fer una petita parada amb bijuteria artesanal pròpia basada en “fer allò que li agradaria trobar”. Al seu costat, quatre paradetes més formaven el mercat on més d’un centenar d’assistents van poder comprar algun objecte. “La política d’igualtat volia donar visibilitat a les músics i també a les dones artistes i van decidir posar un petit mercat on hi haguessin artistes locals de Rubí”, afirmava la Mabel Alonso, que va valorar molt positivament l’acollida que havia tingut aquest festival a la ciutat rubinenca.