Diversos artistes rubinencs participen en una exposició sobre Ocaña

Les obres de l'artista multidisciplinari, anarquista i activista LGTB es barrejaran amb les obres contemporànies de diversos artistes
L'exposició es podrà veure del 25 de novembre al 18 de gener a la Sala Muncunill de Terrassa
L'exposició es podrà veure del 25 de novembre al 18 de gener a la Sala Muncunill de Terrassa | Ajuntament de Terrassa

Malgrat que Ocaña ha passat a la història de l'art espanyol sota la consideració de pintor naïf, el seu talent va resultar multidisciplinari. Performer, abanderat de la resurrecció del folkloredisruptista de bandera, va canviar el seu poble natal en la província de Sevilla per una vida més d'acord a la seva voluntat d'expressió als carrers de Barcelona. El seu activisme cobra molta més rellevància en el marc de la revolució cultural que va suposar el procés de transició política al nostre país – essent una de les figures més prominents del que arribaria a ser i anomenar-se com la Movida de las Ramblas, junt a artistes com Nazario, Copi o Colita; que el van admirar i acompanyar en els seus intents constants per a reclamar noves i fonamentals llibertats per a Espanya, malgrat la constant repressió patida per part de les forces de l'ordre i per les veus conservadores de la època.


 

Per aquest motiu, la Sala Muncunill de Terrasssa acollirà l'exposició Ocaña: Espai de llibertat, un homenatge a l'artista que, de ben segur, encara estaria lluitant per tal de commoure al seu públic, i per trencar les encara rígides normes del que és "políticament correcte", de no haver estat per la seva accidental mort que es va produir a l'any 1983.

 

A l'exposició, en la qual participen una vintena d'artistes que han creat l'obra especialment per la mostra, hi ha noms d'artistes rubinencs i rubinenques, com ara Miqui CardonaJoaquim ConcaEnric MajóMiquel Mas, Pep Borràs o Anna Tamayo. La resta d'artistes són Ocaña, Imanol Buisan, Tomás A Candeas, Albert Cardona, , Joan Carraminyana, Julio Castillo, Gemma Escoda, Antoni Grau, Teresa Llordés Llordés, Momo, Àlex Monfort, José Naranjo Ferrari, Pere Puntí, Radio Zurich, Toño Savall i Nicasio Torres. L'exposicicó està comissariada per Manu Fuster i compta amb la participació de Jesús Ocaña, Nazario Luque i Colita. 


 

La inauguració es farà el pròxim 25 de novembre a les 18 hores a la Sala Muncunill (Plaça Didó, 3 de Terrassa) i es podrà veure fins el 14 de gener de 2018.
Comentaris

envia el comentari