La Diada de Sant Jordi inaugurarà el nou tram de l'illa de vianants

L'espai connectarà entre roses i llibres les places de Catalunya i del Doctor Guardiet
Sant Jordi 2017 a Rubí
Sant Jordi 2017 a Rubí | ARXIU

Compte enrere per una nova Diada màgica de Sant Jordi. Si bé el calendari d'aquest 2018 el farà caure en la jornada laboralment més feixuga de la setmana (dilluns), les sensacions i emocions de l'assenyalada data segurament tornaran a ser les mateixes. En aquest sentit, Rubí es tornarà a omplir de parades de llibres i roses, i a més inaugurarà d'una forma ben especial el nou tram de l'illa de vianants entre les places de Catalunya i del Doctor Guardiet.

 

D'aquesta manera, els dos epicentres de la ciutat tornaran a estar connectats, aquest cop amb un esperit més humà que mai, ja que s'haurà extingit pràcticament la circulació de cotxes en aquest espai públic. Zona que a més s'omplirà de les típiques roses i llibres, parades de les quals, tindran com a punt de referència la plaça de l'Església. Ara bé, tal com ha destacat el tercer tinent d'alcalde, Rafael Güeto, el tram estarà "pràcticament enllestit" i només "faltarà el mobiliari urbà".


 

A més, totes aquelles persones que ho desitgin, poden tornar-se a inscriure's per fer una visita guiada a la torre del campanar en grups de vuit persones i cada mitja hora. Quin és el seu petit tresor, però? La maquinària històrica del rellotge, el qual data de 1911. Aquells que el vulguin visitar han d'enviar un mail a [email protected] o trucant al 93 588 75 74.

 

En paral·lel, a la plaça serà on es courà la Diada, gràcies a la presència dels autors locals, com ara Manuel Velasco, Gracia Pérez i Maite Núñez. A més, les llibreries 'El racó del llibre', 'L'Ombra', 'Gràfiques Ventura', 'Skalibur' i 'Vilalta' tindran el seu propi taulell i restaran acompanyades pels tendals d'Òmnium Rubí, la PAH Les Torres, Oriéntate en tu voluntariado, Fundación Vicente Ferrer, PAH Rubí, Assemblea Nacional Catalana, Parròquia Sant Pere, Oncolliga, ASAV, AMR i l'Associació de Músics el Silenci és música.


 

Aquest any tornarà a haver la lectura popular del Servei Local de Català, que proposarà obres de les poetesses Montserrat Aguiló i Maria-Mercè Marçal, així com de l'escriptor Manuel de Pedrolo. D'altra banda, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, no ha volgut deixar de banda els més menuts: "Com sabeu, sempre procurem que els nens i nenes siguin protagonistes de totes les activitats de ciutat, també per Sant Jordi". Per aquest motiu, els més petits trobaran: inflables, hora del conte i jocs al carrer Maximí Fornés.

 

De fet, els joves també seran protagonistes mitjançant el Festival de Microteatre organitzat des de Rubí Jove. En aquest sentit, el cap de setmana abans de la diada posarà l'èmfasi en la creació escènica i literària dels i les joves de la ciutat amb dues propostes culturals: Retorn al Microteatre i la primera Poetry Jam. Pel que fa a la segona edició del festival, Retorn al Microteatre (Torre Bassas, dissabte 21 d'abril, 18 h), aquesta representarà cinc obres inèdites de curta durada sobre els viatges en el temps o les etapes de la història.


 

Mentrestant, per diumenge 22 d'abril Rubí Jove ha preparat la seva primera Poetry Jam amb la col·laboració de l'entitat musical La SoniK. De què es tractarà? D'una competició de poemes, durant la qual les persones participants hauran de recitar dues composicions inèdites, de temàtica lliure i d'una durada màxima de 5 minuts. Els tres millors rapsodes, escollits per un jurat, tancaran la jornada recitant un darrer poema.
Comentaris

envia el comentari