"No corris si no vols, però fes esport", Xavier Bonastre, periodista, corredor i rubinenc

Periodista de TV3 i resident a Rubí des de fa molts anys, Xavier Bonastre ha presentat el seu nou llibre: '100 històries del córrer' a la llibreria El Racó del Llibre
Xavier Bonastre a El Racó del Llibre de Rubí
Xavier Bonastre a El Racó del Llibre de Rubí | Redacció

 

Xavier Bonastre ha presentat a El Racó del Llibre de Rubí la segona edició del seu nou llibre: '100 històries del córrer'. Bonastre és periodista de TV3, corredor de maratons i resident des de fa una pila d'anys a la urbanització de Can Mir, Rubí. 

 

"No corris si no vols, però fes esport" és el consell de Xavier Bonastre a qualsevol persona que vulgui gaudir d'una bona salut. Ell va començar a córrer per perdre pes, ja que amb poc més d'1,70 m d'alçada pesava més de 80 kg, i de fet creu que és un dels millors motius per iniciar-se en aquesta rutina. Ara no passa dels 72 kg, la qual cosa li ha afavorit ja que pot córrer amb més lleugeresa. 

 

'100 històries del córrer' té pròleg de la televisiva Empar Moliner, i es pot llegir des de qualsevol punt del llibre ja que són episodis curts que ofereixen consells i recomanacions que li poden ser d'utilitat al corredor popular, així com anècdotes viscudes durant els seus anys corrent. 

Bonastre en un moment de la presentació
Bonastre en un moment de la presentació | Redacció

"Quan vaig començar no pensava a córrer una marató, ni de broma", però en un any d'iniciar-se es va animar a córrer la seva primera marató i ara ja en porta 54. Reconeix que als últims quilòmetres tothom pateix, des del que guanya fins a l'últim que triga 6 hores, "però arribes a la meta i dius: una altra més". 

 

Preguntat per si ha provat d'anar corrents des de Rubí fins als estudis de TV3, Bonastre ho veu complicat ja que hauria d'anar per la muntanya però tampoc ho descarta.