El cinema i el joc vist amb els ulls dels infants

L'alumnat de l'Escola Pau Casals ha preparat aquesta exposició a l'Auditori del Museu Vallhonrat
Exposició El Joc del Cinema del Pau Casals
Exposició El Joc del Cinema del Pau Casals | N.E.

 

'El nen aprèn jugant i juga aprenent' i això ho tenen molt clar des de la Comunitat Educativa de l'Escola Pau Casals. I és per aquest motiu que intenten fer del centre educatiu un laboratori on experimentar i créixer en l'aprenentatge del dia a dia. 

 

És aquesta metodologia de treball la que ha vinculat l'Escola Pau Casals al Projecte Magnet i a la Filmoteca de Catalunya. I és, precisament aquest vincle, el que ha donat lloc a la mostra 'El Joc del Cinema' que s'exposa avui i demà a l'Auditori del Museu Vallhonrat. Aquest espai congrega material cedit per la Filmoteca, amb cartells i manualitats elaborades pels nens i les nenes i una mostra d'elements cinèfils actuals elaborats amb una impressora 3D de la mà del col·leccionista rubinenc David Rodríguez.

Part de la mostra de David Rodríguez
Part de la mostra de David Rodríguez | N.E.

 

Els cartells i els objectes que es poden trobar a l'exposició els han elaborat i decidit els alumnes del centre amb un treball cooperatiu que ha implicat, alhora, tota la comunitat educativa. Rosana Martín, cap d'estudis del Pau Casals, ha explicat que amb aquesta metodologia de treball, els nens i nenes "han de ser crítics, han de cooperar, han de decidir, han de prendre iniciativa per elaborar un projecte comú". Amb les joguines òptiques que es poden trobar a l'exposició, a més, els alumnes han passat de la fotografia fixa a la imatge en moviment per entendre un primer moment del cinema.

 

"Des de la Filmoteca no només es preserva el passat sinó que també es mira al futur", ha explicat el president de l'entitat Esteve Riambau, qui ha lloat la feina feta des del Pau Casals amb els nens i nenes de l'escola. 

 

L'acte d'inauguració de l'exposició 'El Joc del Cinema' ha comptat amb la presència de gran part de la Comunitat Educativa del Centre, alguns alumnes i l'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, qui s'ha dirigit als responsables del centre amb lloances: "Heu aconseguit fer una escola de pel·lícula".

 

Exposició El Joc del Cinema del Pau Casals
Exposició El Joc del Cinema del Pau Casals | N.E.