Antonio Orozco torna a Rubí amb la nova programació de La Sala

El Teatre Municipal, a més, es presenta com un 'cinema alternatiu' per a la ciutat amb una quinzena de títols d'autor
Antonio Orozco
Antonio Orozco torna a Rubí | Wikipedia

 

La nova programació del Teatre Municipal La Sala fins a principis de juny porta a la ciutat grans noms de la cançó, el teatre infantil i el cinema. I és que aquest equipament municipal recupera les sessions setmanals, els divendres, amb una quinzena de títols d'autor, intentant suplir la mancança d'un cinema propi de la ciutat.

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha presentat aquesta nova programació com "una aposta per la qualitat i l'oferta diversa". I afegeix que l'objectiu és "que tothom trobi algun espectacle o projecció que sigui del seu gust i que no surtin de la ciutat per consumir art".

 

Entre els 16 espectacles programats, destaca la visita del cantant Antonio Orozco, que tornarà als escenaris rubinencs després de l’actuació que va oferir el 2017 en el marc del Rubí Random Music Festival. El seu concert forma part d’una segona temporada de la gira Único, que està recorrent tot Catalunya i de la qual Rubí s'havia quedat fora per les dimensions de La Sala. Gràcies al patrocini de tres empreses rubinenques, Legna Vallès – Servicios y mantenimientos, MAAB Consulting Advocats i Gestoria Capmany, Orozco estarà a la Sala i, a més, amb un preu excepcional de 25 € el 7 de maig a partir de les 21 h.

 

Programació

El 17 de febrer arrenca aquesta temporada amb l'espectacle familiar organitzat per La Xarxa 'Ludo Circus Show'. Poques vegades s'ha representat el circ dalt d'un escenari tot i que és una tendència cada vegada més estesa. L'espectacle tindrà lloc a les 18.30 h.

 

El 8 de març, a les 21 h, es representarà l'obra Othellode William Shakespeare, de la mà de la Companyia Les Antonietes. La data triada per aquesta representació, però, no és casualitat. Aquesta versió reduïda del clàssic posa sobre l'escenari la qüestió de gènere representant els maltractaments que Othello feia sobre Desdèmona. 

 

També al mes de març, el dia 16 tindrà lloc el 50è aniversari de l'estrena de les Gitanes de l'Esbart Dansaire de Rubí. Serà a les 21 h. L'endemà, dia 17, La Sala acollirà la gran estrena de la Companyia La Tal de l'Italino Gran Hotel'. Un dels espectacles estrella de La Xarxa que combina el clown amb la tendresa i la comèdia. Aquesta estrena tindrà lloc a les 18.30 h.

 

Tancaran el mes de març, el dia 24 també a les 18.30 h l'obra 'El Preu', d'Arthur Miller i dirigida per Sílvia Munt, amb quatre actors d'excepció: Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom. I el dia 27 de març, per celebrar el Dia Mundial del Teatre, La Sala oferirà una sessió especial d'espectacles petits, que no tothom podrà veure a la vegada, amb sorpreses i passejades dels actors pel teatre. Aquesta proposta serà gratuïta però requerirà reserva prèvia i serà a les 20.30 h.

 

El dia 6 d'abril, la màgia envaeix l'escenari de La Sala amb Toni Bright i 'Volver a creer' a les 21 h. L'endemà, 7 d'abril, doble sessió a l'equipament municipal. A les 12 h, l'espectacle familiar 'Adéu, Peter Pan'. Una història de titelles que narra la relació d'un avi amb la seva néta. A la tarda, a les 18.30 h serà el torn del Concert de primavera Rubí express. En commemoració dels 100 anys de l'arribada dels trens a la ciutat, Rubí Musical Segle XXI oferirà aquest concert.

 

El 14 d'abril, a les 18.30 h tindrà lloc 'Llach Poeta', de la mà, o millor dir la veu de l'actor Joan Berlanga i amb el piano d'Albert Flores, el públic podrà gaudir d'aquelles històries que els protagonistes volen contar, des d'una perspectiva diferent. El dia 27, a les 21 h, dins els concerts de clàssica a Rubí, es representarà 'Mirando il cielo', on el tàndem format per Eulàlia Fantova i Ferran Pisà no deixarà a ningú indiferent. L'endemà, 28 d'abril, a partir de les 18.30 h el teatre torna a agafar protagonisme amb 'Sàpiens' dirigida per Roc Esquius i protagonitzada per Enric Cambray i Mireia Portas.

 

El mes de maig l'enceta el concert d'Antonio Orozco. Serà el dia 7 a partir de les 21 h. La segona temporada d'Único, passarà per Rubí i podrà complaure tots aquells rubinencs i rubinenques que encara no l'hagin pogut gaudir.

 

El dia 12, torna l'espectacle familiar a La Sala. A les 12 h l'escenari l'omplirà 'Mare Terra' amb les respostes a totes aquelles qüestions dels més petits de la casa que els pares i mares no saben com contestar. El dia 18, a partir de les 21 h, torna la clàssica a l'equipament municipal amb el 'Gran circ d'Erik Satie'. Un concert escenificat, amb música i adaptació de textos del compositor francès que copsa el seu art i esperit a través del seu llegat musical, dels seus escrits i de les seves llegendes. 

 

La temporada teatral la tanca el dia 19 a partir de les 18.30 h l'actriu catalana Mercè Arànega amb el seu 'Shirley Valentine', de Willy Russel i sota la direcció de Miquel Gòrriz. L'obra és un monòleg còmic que parla de la possibilitat de canvi i del coratge de viure. L'actiu ho fa d'una manera vital, tendra i divertida alhora.

 

Cinema

Totes les pel·lícules es projecten a les 21 h. Algunes pertanyen al Cicle Gaudí i les altres al Cicle de Primavera

15 febrer 'Petra'

15 de març 'Entre dos aguas'

22 de març 'Cold War'

29 de març 'The rider'

5 d'abril 'Call me by your name'

12 d'abril (Pel·lícula a determinar)

19 d'abril 'Un asunto de família'

26 d'abril Festival Infest

3 de maig 'Dr. Strangelove ¿Teléfono rojo? Volamos hacia Moscú'

10 de maig 'La noche de los 12 años'

17 de maig (Pel·lícula a determinar)

24 de maig 'Dogman'

31 de maig 'Border'

7 de juny 'Atardecer'

14 de juny (Pel·lícula a determinar)

 

L'Ajuntament ha anunciat que totes les entrades es posaran a la venda el divendres, 8 de febrer, tant per internet com a la taquilla del Teatre Municipal La Sala, al carrer Cervantes.