Alumnes de la Lluna, la Bruna i el Sol Solet dansen a la cultura tradicional

Els pares i mares d'aquests infants de fins a 3 anys no han fallat a l'esdeveniment i han omplert les grades del pavelló de La Llana
La Lluna, La Bruna i el Sol Solet interpretants El Ball de cintes
La Lluna, La Bruna i el Sol Solet interpretants El Ball de cintes | N.E.

Per sisè any consecutiu, alumnes de les Escoles Bressol la Lluna, la Bruna i el Sol Solet han participat en la ballada de fi de curs del programa 'La Dansa a l'Escola' al pavelló de La Llana amb unes grades plenes de pares i mares que no han volgut perdre's el que per a la majoria d'ells, segurament, seria la seva primera actuació en públic. Alguns d'aquests petits artistes ploraven i d'altres buscaven la família entre el públic. Molts d'ells estaven concentrats en les seves educadores i, fins i tot, s'ha viscut algun "intent d'escapisme" dels dansaires que ha despertat els riures dels assistents. 

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que arriba enguany la seva sisena edició i que prové del Servei d'Educació de l'Ajuntament i l'Esbart Dansaire de Rubí, és acostar la dansa tradicional catalana als més petits de la casa, als infants de 0 a 3 anys. L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa: "Per nosaltres aquest programa té un valor especial i estem molt orgullosos que la dansa tradicional catalana formi part del currículum pedagògic de les escoles de Rubí des de les escoles bressol".

 

Prop de 240 petits dansaires han entrat a la pista de la Llana amb 'Els xatos de Sant Muç de Rubí', dansa tradicional coreografiada per Albert Sans. Posteriorment, han interpretat 'El Ball del Calçó', 'El Ball de Cascavells', 'Peu Pulidor' i 'El Ball de Cintes'.

 

 

Aquestes peces les han anat interpretant petits grups de cadascuna de les Escoles Bressol de la ciutat per acabar amb una coreografia conjunta de tot l'alumnat de la peça 'Tat!', de Dàmaris Gelabert amb coreografia del rubinenc Jordi Rubio. Com ja és tradició, l'alumnat s'ha acomiadat de les famílies amb 'Les Gitanes de Rubí'.