Les activitats familiars, protagonistes en la programació de juliol en l’Ateneu

Les inscripcions estan disponibles des del 17 de juny per Internet i de forma presencial
L'Ateneu de Rubí ja té preparada la programació de juliol | Cedit

Amb juliol a punt d’arribar, l’Ateneu Municipal va presentar la seva programació de cara al mes que ve. En ella, les activitats familiars seran les grans protagonistes, a les quals ja està disponible el procés d’inscripció des de la pàgina web de l’Ajuntament o bé de forma presencial a l’Ateneu (Carrer Xile, 1). La programació girarà al voltant de 3 eixos principals: l’art i la creativitat, la ciència i la tecnologia i els espectacles familiars.

 

En l’apartat artístic i creatiu, la programació inclourà un taller de poemes visuals, una sessió per crear joguines òptiques i un taller que experimenta amb el collage i el fotomuntatge dedicat als infants de 6 a 11 anys.

 

A més, també s’han fet propostes per a tots aquells que tinguin inquietuds científiques i tecnològiques amb l’objectiu de desenvolupar el penjament lògic i crític.  Amb els tallers científics els més petits de la casa podran crear un autòmat que pugui dibuixar o fabricaran catapultes o experimentaran amb un “moc en moviment”.

 

Per últim, en l’apartat d’espectacles familiars s’utilitzarà el pati de l’Ateneu com a escenari per les següents representacions:  Embolicant la troca (Cia. Sim Salabim), Fabulós (Cia. Stigman) i Sol i fa plou (Cia. Sabanni). El públic a qui van adreçats són nens i nenes majors de 3 anys i compten amb la col·laboració de La Xarxa. L’Ateneu, a més, també ha programat altres espectacles, com és el cas del de l’exhibició de dansa basada en La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca, sota la direcció d’Antonio Castillo de l’escola de ball 8 Temps. Aquest espectacle estarà disponible el 25 de juny i el 9 de juliol.

 

Programació dedicada a Joan Brossa

 

En commemoració del centenari del naixement del poeta Joan Brossa (Barcelona, 1919-2019), l’Ateneu ha inclòs una sèrie de propostes culturals. Per una banda, la Cia. Assumpta Mercader farà l’espectacle A de Brossa el 2 de juliol on es presenta el poeta als infants per tal de difondre el joc i la diversió amb les lletres i les paraules. També es farà un recital poètic sota el nom Brossa. Poemes de revoltael 4 de juliol de la mà de Mònica Van Campen, Oriol Tramvia, Gemma Deusedas i Lluís A. Baulenas. Aquest últim també serà qui oferirà la conferència Brossa Nuclearel 8 juliol per tancar aquest any de commemoració.