El 20è Premi Miquel Segura s'atorga marcat per la temàtica social

Alba Garcia, de l'INS Torrent dels Alous, ha estat la guanyadora del certamen
L'acte de lliurament dels Premis Miquel Segura es fa a l'auditori del Castell
L'acte de lliurament dels Premis Miquel Segura es fa a l'auditori del Castell | N.E.

 

Els Premis de recerca Miquel Segura són un reconeixement que atorga l'Ajuntament de Rubí als treballs d'investigació d'estudiants rubinencs i als centres educatius per tal de promocionar i despertar les inquietuds en la recerca en aquests joves. En l'edició d'enguany, que ja ha arribat a la 20a, la guanyadora ha estat Alba Garcia, de l'INS Torrent dels Alous, pel seu treball 'Dona dona't força', sobre la desigualtat de gènere en el món de l'esport.

 

"Malgrat que hi ha gent que pugui pensar que hi ha igualtat de gènere en l’àmbit esportiu, la realitat és que no n’hi ha i aquest és un dels problemes que tenim les dones”, ha explicat la guanyadora del premi Miquel Segura, qui s'ha mostrat molt orgullosa de rebre aquest reconeixement. Alegria compartida, a més, amb els seus companys de centre educatiu, ja que ha estat l'INS Torrent dels Alous, el seu, el distingit amb el premi enguany. 

 

Els tres treballs finalistes d’aquesta 20a edició dels guardons han estat: Evolució i creació del relat en imatges, de Laura López de l’INS La Serreta (1r finalista); Els nens discapacitats dels camps de refugiats sahrauís, de Meritxell Ventura de l’INS Duc de Montblanc (2n finalista); i Spanish vs Korean Advertising, de Paula Fernández de l’INS La Serreta (3r finalista). La present edició del premi ha registrat una participació de 15 treballs.

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha reivindicat el talent rubinenc com un bé que cal preservar i potenciar i que els Premis Miquel Segura, precisament, treballen per fer-ho possible. "El que necessitem com a ciutat és que aquest talent el puguem promoure i mantenir i que la ciutat se'n nodreixi perquè volem un futur brillant i aquest ha d'estar ple de talent", ha afirmat Martínez.

 

L'acte també ha estat 'l'estrena' del regidor d'educació, Víctor García, qui ha assenyalat que no hi havia millor acte per començar que aquest, ja que havia assistit als premis amb anterioritat com a director de l'INS l'Estatut. El regidor ha felicitat a tots els estudiants que han participat així com als centres educatius i a tot l'equip docent que hi ha al darrere. 

 

Com cada any, l'acte d'entrega dels premis ha començat amb una conferència. Enguany, ha estat el rubinenc Samuel Sánchez, professor investigador de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya i Premi Nacional de Recerca al Talent l'any 2016 qui ha introduït els assistents en la nanotecnologia.