10 anys dels premis "Gent del barri, gent de Rubí"

Amb l’edició d’enguany, ja s’han repartit 100 premis entre les 10 edicions
Els premiats, juntament amb els membres de l'Ajuntament de Rubí
Els premiats, juntament amb els membres de l'Ajuntament de Rubí | REDACCIÓ

L’Avinguda Zona Mercat ha celebrat aquest dissabte 13 d’abril la 10a edició dels premis “Gent del barri, gent de Rubí” a l'hotel Sant Pere II. Aquest guardó premia la labor de la gent que treballa per marcar la diferència en la ciutat rubinenca, i va començar el 2008 amb la intenció de donar un reconeixement a les entitats culturals, socials, esportives i artístiques de Rubí. Amb l’edició d’enguany, ja van 100 premis que s’han repartit entre diferents personalitats i entitats de la ciutat.

 

El primer premi va anar cap a l’entitat social Rubí TEA per la seva labor en la lluita per l’autisme. Aquesta entitat va néixer fa quasi dos anys, el maig de 2017, amb l’objectiu d’oferir suport, formació i compartir experiències entorn l’autisme. Esther Martínez, la presidenta de l’associació, va rebre el premi i va agrair “el reconeixement a la seva labor i, per tant, la visibilitat que es dona a l’autisme”.

 

El segon premi va ser per al guitarrista Juan Gallardo, qui es jubila aquest any. Gallardo és conegut pel públic rubinenc aficionat al flamenc, ja que està vinculat a la Penya Calixto Sánchez i ha tocat en nombroses cites flamenques de la ciutat. “A mi sempre em tindreu aquí perquè no tinc pressa per marxar-me”, va assegurar l’artista.

 

El tercer premi va dirigir-se a l’entitat esportiva Gimnàs Artístic Esportiu Rubí (GAER) per la seva labor en la promoció de l’esport a la ciutat. L’encarregada de recollir el premi va destacar els 45 anys d’història de l’entitat “que no haguessin sigut possibles sense el suport de les famílies”.

 

El quart premi va ser per l’Ateneu de Rubí per la seva aposta per la cultura. Xavi i Pau, els encarregats de recollir el premi per l’Ateneu, van destacar que “és un premi per la ciutat i que ens dona ganes de seguir fent feina de la millor manera possible”.

 

El cinquè premi va estar dedicat al fotògraf Josep Maria Roset. Amb més de 60 anys de professió a l’esquena, ha treballat fent fotos a successos internacionals, a més de centrar-se en la Transició democràtica al Vallès. L’any passat va rebre la Creu de Sant Jordi “en reconeixement a la tasca de recerca fotogràfica durant més de mig segle i a la seva obra, com a fotògraf de temes d'abast internacional. I també pel seu compromís amb l'entorn de Rubí i del Vallès com a promotor i fundador d'entitats culturals”.

 

El sisè premi va ser per al periodista Moisés Rodríguez. Actualment viu a Madrid i treballa com a presentador del Canal 24H de TVE, però va néixer i viure a Rubí. El periodista va explicar que li agrada “estar a Madrid, però aquí estan els amics amb els quals he crescut i em fa il·lusió que em vegin”.

 

Finalment, l’últim premi va ser per la jugadora de Voleibol Marta Cano. La jugadora de 14 anys juga en el CV Volei Rubí i juga amb la selecció catalana també. Com que estava jugant un partit en el moment de recollir els premis, va ser la seva germana petita qui va recollir-lo.

 

A part dels premis, també hi va haver temps per a les actuacions musicals del guitarrista Juan Gallardo, que va ser un dels guardonats de la tarda, i del ball flamenc de l’Alex i l’Alba.