Una vista del nord de Rubí el 1965

Vista aèria de Rubí el 1965
Vista aèria de Rubí el 1965 | Carlos Rodríguez Escalona

La fotografia d’aquesta setmana procedeix de l’Institut Cartogràfic de i Geològic de Catalunya (ICGC) i fou presa per Carlos Rodríguez Escalona, de los Servicios Aéreos Comerciales Españoles (SACE).

 

Es tracta d’una vista aèria de la part nord-est de Rubí, de l’hivern de 1965, en el centre de la qual podem veure el que ara és el barri de Ca n’Oriol, el qual es començava a poblar de casetes d’auto-construcció, per part de famílies immigrants procedents sobre tot del sud peninsular. L’eix principal d’aquest incipient nucli de població era el que ara és el carrer de la Pastora, que el travessa de sud a nord, i que fou el primer que es va asfaltar.

 

A la dreta podem veure el bosquet situat al costat de la masia de Ca n’Oriol, i una mica més avall els pisos d’en Fillol, un dels primers blocs d’habitatges de Rubí.

 

La meitat superior de la fotografia està ocupada, en primer pla, per la serra de Galliners (on fins fa poc s’ubicava el camp de golf) i al darrera podem veure la plana on es situa la ciutat de Terrassa. A la part esquerra apareix la Mola nevada.